Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?










Tiedotteemme avautuivat ja uusiutuivat.
Talvikautena julkaisemme viikkotiedotteet tiistaisin. Kalastuskauden aikana (touko-lokakuu) julkaisemme viikkotiedotteet perjantaisin. Kalenterikuukausittain tiedotteet ovat avoimia kaikille, jonka jälkeen ne avautuvat verkkotunnusten haltijoille.





Suomalaisten terveys on parempi kuin koskaan historiamme aikana!





Ensin huonoja uutisia:
Eräitä lisääntyviä terveysongelmia ( viereinen kuva - suurenee sitä napsauttamalla hiiren oikealla)
"Jos työturvallisuustarkastajat päästettäisiin suomalaisiin koteihin, ne suljettaisiin välittömästi." Tällä lausahduksellaan Pekka Puska tarkoitti sitä, että suurin osa tapaturmista sattuu kodeissa.

Suomalaisten tupakointi on vähentynyt 50 %, joka on katsottu valistuksen voitoksi. Joskin jonkin verran tupakoivien väestöryhmä on muuttunut.
Alemmassa kuvassa on päivittäin tupakoivien %-osuuksia vuosilta 1978-2006. Mielenkiintoista.





Tästä kuvasta voi nähdä kuinka nuorten tupakointi on noussut, laskenut ja noussut. Vaihtelu saattaa johtua siitä, että nuorilla tupakointi lienee jonkin verran imago- ja muotikysymys. Joukossa tyhmyys tiivistyy.






Tästä kuvasta löytyvät osittain ne syyt aiemmin mainittujen kotitapaturmien voimakkaseen kasvuun. Alkoholin kulutus on aika hurjasti kasvanut vuosina 1970-2005. Uhkaava ilmiö

Tässä esimakua laajasta ja vielä syvenevästä ja yksityiskohtiin menevästä artikkelista jäsensivuillamme.


Ensi viikon pääaiheemme on:
GDA (Guideline Daily Amount)-pakkausmerkinnät.




Lyhyesti




  • "Kymmenen euroa tulee helposti lisää kuluttajille myytäviin fileisiin"
    Atria Suomi Oy:n toimitusjohtaja Juha Gröhn brasilialaisen fileen tuonnin loppumisesta. (Turun sanomat 1.2.)
  • S-ryhmän vähittäismyynti kovassa nousussa
    S-ryhmän vähittäismyynti kasvoi viime vuonna 7,9 prosenttia 10,5 miljardiin euroon. Erityisen kovassa vedossa olivat alueosuuskaupat, joiden myynti kasvoi lähes 10 prosenttia. Tästä päivittäistavarakaupan myynti ylsi runsaaseen 5,4 miljardiin euroon. Autokaupan myynti sen sijaan laski 5,6 prosenttia. (Kauppalehti 30.1.2008.)
  • Olvi olutvuoden 2007 ylivoimainen voittaja

    Keskioluen vähittäiskauppamyynnin arvolla mitaten Sinebrychoffilla oli vuoden vaihteessa 46,1, Olvilla 26,0 ja Hartwalllilla 20,2 prosenttia. Vuoden aikana Hartwall oli menettänyt 11,6 prosenttiyksikköä. Tästä Sinebrychoff otti 4,7 ja Olvi 6,2 prosenttiyksikköä. Loput jakoivat pikkupanimot.
    Vuoden aikana johtavaksi pakkaukseksi nousi 24 purkin salkku, joka sivuutti vauhdilla 12 pullon mäyräkoiran. Salkun osuus nousi vajaasta viidenneksestä lähes tuplaksi, kun mäyräkoiran osuus laski liki 40 prosentista runsaaseen neljännekseen.
    (Kauppalehti 30.1.2008.)






Tuoreimmat kalaruokaohjeet (lisätty 12.2.2008)





Kirjolohta sinappikastikkeessa

Kala-äyriäisnavariini

Kalatartar Beckin tapaan

Katkarapuhyytelö

Ensi viikon Lohirullat piparjuurikastikkeella ruoan kanssa suosittelemme kuvan punaviiniä perinteisen valkkarin sijaan.
Pinot Noir Du Valais
Alkon tuotenumero 442277, hinta 14,44 euroa.








INFO




Ilahduttavasti on yhdistyksemme Kalaruokaverkkoa ja näiden sivujen ylläpitoa tuettu. 15.2.2008 siivoamme osan vanhoista (kaksi vuotta ja sitä vanhemmat)tiedotteiden saajista pois postituslistaltamme. Mikäli katsotte tarpeelliseksi olla mukana jatkossa, tai olette ilmoittautuneet ja saaneet ilmaisen edun verkkotunnusten muodossa, maksakaa, niin verkkotunnuksenne avautuvat tuota pikaa.

Madeiran palkintomatka on arvottu
Madeiran matkan tekevät maaliskuussa pariskunta Ylöjärveltä. ONNITTELEMME!


TAKAISIN

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.






 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475387
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net