Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Nro 225 Leipä - ravintomme kivijalka









Tiedotteemme avautuivat ja uusiutuivat.
Talvikautena julkaisemme viikkotiedotteet tiistaisin. Kalastuskauden aikana (touko-lokakuu) julkaisemme viikkotiedotteet perjantaisin. Kalenterikuukausittain tiedotteet ovat avoimia kaikille, jonka jälkeen ne avautuvat verkkotunnusten haltijoille.





Leipä sopii suomalaiseen aineenvaihduntaan.





"Puulla parempiin päiviin" vanha mainoslause ei tunnu Suomessa enää pitävän paikkaansa, mutta "Leipä miehen/naisen tiellä pitää" on edelleen totta. Tässä kuvakollaasi Sydämen asialla-seminaarin annista, Interventiokoordinaattori Teija Kason case leivän terveellisyydestä ruokavaliossamme.


Kuvat suurenevat kuvaa napsauttamalla. Ruokapyramidissa leivän paikka on tärkeimmällä alueella, kivijalassa.




Miksi kuitua?




Mihin elimiin kuidut vaikuttavat ja mitkä ovat kuitujen terveysvaikutukset?




Suu
Lisää pureskelun tarvetta ja syljen eritystä - Suojaa hammasmädältä - Pitää ikenet kunnossa - Laimentaa ruokamassaa.



Mitä muuta? Lue lisää...

Eniten kuituja saadaan täysjyvärukiista, ruisleivästä. Ja me suomalaiset pohjoismaiden ohella kuulumme tumman leivän maihin.
Kalakukkohakemusta väsätessämme EU:hun saimme osaksemme erilaisia kysymyksiä ja kommentteja."Mitä Te hyödytte moisesta touhusta?" "Ei sitä kalakukkoa pysty markkinoimaan Keski-Eurooppaan" jne. Tumman leivän alueen katsotaan jäävän Pohjois-Saksaan. Kuulumme Euroopan Unioniin ja meidän monet jälkeläisemme, jopa lapsenlapset, pyörivät Etelä-Euroopan maissa työn tai muun syyn vuoksi, muistuttakaamme heitä etteivät unohtaisi juuriaan, "leivän juuriaan".


Ensi viikon tiedotteessa (4.3.2008) kerromme miksi maito on niin terveellistä.




Lyhyesti








Tuoreimmat kalaruokaohjeet (lisätty 25.2.2008)




”Lapset voisi opettaa syömään kalaa heidän omilla ehdoilla. Tehdään hampurilaisia - eri kaloista paistetaan pyöreitä pihvejä jotka piilotetaan sämpylän väliin. Maukkailla chicoksen mausteilla maustettuna, johan kelpaa”, kirjoittaa keittiömestari Wiljam Pyy.

Lohihampurilainen

Me kalaruoan ja muunkin ruoan ystävät emme ole uusavuttomia. Me osaamme valmistaa omat ruokamme hankkimistamme tuoreista raaka-aineista.
Reseptit ovat toistaiseksi Leipä & sämpylä ym. Ruoka-alasivulla.


Lohi- tai anjovis- ja munakokkelivoileipä

Lohikääröt

Rapuvoileipä

Sardiinivoileipä

”Kevät lähestyy vääjäämättömästi. Tuomen kukan aikaan lahna kutee (vanha uskomus) ja sitä on paikoin verkot töttöröllä.

Lahnapiirakka



Ensi viikolla (4.3.2008) julkaisemme ainakin Lohta ja purjoa , Konjakkisuolattu lohi ja Anjovispaistos -ohjeet.




INFO




Helmikuun tiedotteet sulkeutuvat 4.3.2008 ja ne ovat sen jälkeen luettavissa verkkotunnukset lunastaneilla.

Madeiran palkintomatka on arvottu
Madeiran matkan tekevät maaliskuussa pariskunta Ylöjärveltä. ONNITTELEMME!


TAKAISIN

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuillemme.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475354
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net