Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Nro 227 Kylmäkypsennetty valkosipuliuute ja terveys









Tiedotteemme avautuivat ja uusiutuivat.
Talvikautena julkaisemme viikkotiedotteet tiistaisin. Kalastuskauden aikana (touko-lokakuu) julkaisemme viikkotiedotteet perjantaisin. Kalenterikuukausittain tiedotteet ovat avoimia kaikille, jonka jälkeen ne avautuvat verkkotunnusten haltijoille.





Valkosipuli ja terveys.


Oletko joskus saanut isoäidiltäsi ohjeen parannella flunssaa valkosipulimaidon voimalla? Mummon niksit olivat oikeilla jäljillä, sillä valkosipulin terveysvaikutuksia on todettu myös tieteellisissä tutkimuksissa. Valkosipulista on kirjoitettu yli 500 tieteellistä julkaisua.


Vanhat valkosipulikikat terveyden hoitamisessa ovat suomalaisille tuttuja. Korvatulehduksia on hoidettu työntämällä valkosipulinkynsiä korviin, sipulihauteilla on parannettu haavoja, ja valkosipulimaidolla on karkotettu flunssan oireita. Valkosipuli sisältää antibioottista allisiinia, joka hillitsee ja estää bakteerien, hiivojen, sienten ja myös virusten kasvua.





Faktalaatikko



- Valkosipuli on alun perin kotoisin Keski-Aasiasta, ja sitä on käytetty sekä mauste- että lääkekasvina. Valkosipulilla on uskottu olevan myös maagisia vaikutuksia, ja sen avulla on esimerkiksi karkotettu vampyyreja.
- Valkosipuli koostuu 8-20 kynnestä, joita peittää ohut kuori. Väriltään sipuli on valkoinen tai vaaleanvioletti.
- Maun ja tuoksun voimakkuus johtuu siitä, että valkosipuli sisältää runsaasti eteerisiä öljyjä. Kuivatun sipulin maku on miedompi.
- Valkosipulia käytetään mausteena esimerkiksi padoissa, pitsoissa, leivissä, sämpylöissä ja salaattikastikkeissa. Se sopii hyvin yhteen esimerkiksi lihan ja jossain määrin kalan kanssa. Myös valkosipulin lehtiä voi syödä.
- Kylmäkypsytettyä (AGE) valkosipuliuutetta ja siitä tehtyjä kapseleita voidaan käyttää muun muassa sydämen ja verenkierron terveyden hoitoon, alentamaan kolesterolia sekä parantamaan vastustuskykyä flunssaa vastaan.



Valkosipuliuutteen teho todettu tieteellisesti

Valkosipulia ja siitä tehtyjä tuotteita voidaan käyttää muun muassa sydämen ja verenkierron terveyden hoitoon, alentamaan kolesterolia sekä parantamaan vastustuskykyä flunssaa vastaan. Valkosipulin käytön lisäksi on luonnollisesti noudatettava myös muuten terveellisiä elintapoja.


Valkosipulin voimakas tuoksu on yleensä syy, jonka vuoksi valkosipuli jää syömättä. Kylmäkypsennysmenetelmällä valmistetuista kapseleista tuoksu on kuitenkin hävinnyt.
- Jotkut väittävät, että jos tuoreesta valkosipulista haluaa terveysvaikutuksia, sitä pitäisi syödä niin paljon, että alkaa hajun vuoksi kärsiä yksinäisyydestä, Valioravinnon tuotepäällikkö Juha Sihvonen naurahtaa.

Lue tästä laajempi artikkeli aiheesta.




Lyhyesti








Tuoreimmat kalaruokaohjeet (lisätty 10.3.2008)










INFO




Ilahduttavasti on yhdistyksemme Kalaruokaverkkoa ja näiden sivujen ylläpitoa tuettu. Olemme siivonneet osan kaksi vuotta ja sitä vanhemmat tiedotteiden saajista pois postituslistaltamme. Mikäli katsotte itsenne kaltoin kohdelluksi tai katsotte tarpeelliseksi olla mukana jatkossa tai olette ilmoittautuneet ja saaneet ilmaisen edun verkkotunnusten muodossa, maksakaa ja verkkotunnuksenne avautuvat tuota pikaa.




TAKAISIN

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475336
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net