Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Tiedote Nro 231 Gastro 2008-messuilta poimittua





Tiedotteemme avautuivat ja uusiutuivat.



Talvikautena julkaisemme viikkotiedotteet tiistaisin. Kalastuskauden aikana (touko-lokakuu) julkaisemme viikkotiedotteet perjantaisin. Kalenterikuukausittain tiedotteet ovat avoimia kaikille, jonka jälkeen ne avautuvat verkkotunnusten haltijoille.











Palm Peeler ja Palm Brush
Pese ja kuori porkkanat ja perunat ym. vaivatta.






Eva solo salaattikaadin
ei sottaa, 0,25 l.








Cuisipron Accutec-raastimet
eivät revi ruokaa, vaan leikkaavat kuin veitset.






Lekue silikonpaohjainen irtopohjavuoka
taikina ei tartu, eikä kypsä kakku repeä.





KEN HOM höyrytyskori
sopii ennakkoluulottomalle kalan kypsentäjälle.






Chef`in Easy-tölkinavaaja
jossa magneetti helpottamaan avatun kannen poistamista.









Lekue-sitruspuristin
ei pirskota mehua vaan suuntaa sen lautaselle. Pakkaus sisältää kaksi puristinta.













Mastrad silikoniset työvälineet
edustavat uutta keittiön perusvälineistöä. Katso yläkuvasta kätevää telinettä, johon työvälineen voi laskea sottaamatta pöytää.






Chefìn SpiceShot
annostelee mausteen yhdellä peukalon painalluksella 1/4 tl. "Hyppysellinen" paprikaa, basilikaa tai curryä.





Eva solo
öljylampussa oleva lasikuitusydän ei koskaa pala loppuun. Lampun halkaisija on 16 cm ja korkeus 18 cm.





Chef`in Bistro-myllyssä
on tuttu yhden käden jauhatusmekanismi ja mausteen karkeusaste säädetään myllyn pohjassa olevasta vivusta.



Tästä lisää käteviä keittiövälineitä.



Gastro-messuilla on tavaraa tarjolla ja alan chefit tapaavat toisiaan. Tähän alas olemme siirtäneet jotain alan tietoa ja viereen, pitkään kuvakollaasiin joitakin ruoan valmistusta helpottavia keittiövälineitä. Onko osa näistä hyödykkeistä hyödyttömiä, jääköön katsojan päätettäväksi.

Klikkaa kuvaa saat sen kookkaammaksi.





SUVI TIKAMOSTA SUOMEN KEITTIÖMESTARI 2008 15.03.2008

Helsingin Palace Gourmetissa työskentelevä Suvi Tikamo valloitti Suomen Keittiömestari 2008 tittelin 14. maaliskuuta Helsingin Gastro -messuilla pidetyssä tiukassa taistossa. Toista kertaa pidetyn kilpailun järjesti Suomen Keittiömestarit ry yhteistyökumppaneineen.

─ Olen oikein iloinen voitosta, mutta enhän minä keittäjille keitä vaan asiakkaille, totesi Tikamo.

Tämän kilpailun piti olla hänelle viimeinen koitos, mutta kilpailu-ura jatkuu ainakin ensi vuonna, koska voitollaan hän lunasti edustuspaikan vuoden 2009 Pohjoismaiden Mestaruuskilpailuihin Islantiin.

Kilpailussa vaativia raaka-aineita

─ Raaka-aineet vaativat korkeaa gastronomista osaamista, totesi kilpailun päätuomarina toiminut keittiömestari Tapio Laine. Finaalissa valmistettiin neljän ruokalajin menu 12 hengelle ruokajuomineen. Raaka-aineena oli käytössä sekä kotimaisia että kansainvälisiä raaka-aineita. Raaka-aineina oli muun muassa ankanmaksaa, piikkikampelaa ja merirapua, kevätkananpoikaa ja palvikylkeä sekä tummaa- ja maitosuklaata.

Tikamo sai E.Ahlströmin lahjoittaman kiertopalkinnon lisäksi 1500 euroa puhtaana käteen. Toisen palkinnon, 800 euroa nappasi Mikko Kaukonen (Ravintola Havis), joka palkittiin myös parhaasta ruuan ja viinin liitosta sekä valittiin lehdistön suosikiksi. Kolmannen sijan, 400 euroa sai Ravintola Demon Kristian Perkola.














































Lyhyesti




Helsinkiin tulee kaksi uutta Michelin-tähdellä noteerattua ravintolaa. Tuoreimmat tähtiravintolat ovat Markus Aremon Carma sekä Vesa Parviaisen ja Samuli Wirgentiuksen luotsaama Postres.

Uudet tähtiravintolat kerrotaan tiistaina julkistetussa Euroopan suurimpien kaupunkien ravintola- ja hotellitarjontaa arvottavassa Michelin Main Cities of Europe 2008 -oppaassa.

Näin Helsingissä on ennätykselliset neljä Michelin-tähdellä noteerattua ravintolaa. Vanhoista Michelin-tähden saaneista ravintoloista menetti tähden Jarmo Vähä-Savon keittiöpäälliköimä G.W. Sundmans.

Carman ja Postresin ohella uuden oppaan muut tähtiravintolat ovat Hans Välimäen kahdella tähdellä noteerattu Chez Dominique sekä vuosi sitten yhden tähden saanut Demo, jonka ravintoloitsijoina ovat Teemu Aura ja Tommi Tuominen.







Tuoreimmat kalaruokaohjeet (lisätty 8.4.2008)











INFO




Tämä tiedote on järjestysnumeroltaan 231 ja meitä kalaruoan, muunkin ruoan ja kalastuksen ystäviä on jo lähes 600. Mikäli olette saaneet verkkotunnukset vuorokaudeksi ja tallentaneet automaattisessa palautteessa mukana tulleen kannatusmaksun (12,80 e), avaamme verkkotunnuksenne vuorokaudessa suorituksen kirjauduttua tilillemme.

Tästä jokaisen keälomalaisen napsakka kylmäsavustin HyväMaku.
Kylmäsavuhauki, kuha, kirjolohi ja lohimedaljonki ovat herkullisia kesäherkkuja je niiden valmistaminen omalla savustimella on todella hauskaa koko perheen puuhaa.
Hauen kutu alkaa ja sen kunniaksi olemme avanneet kaikki (26) suljettua haukiohjetta kaikille haukiohjeista kiinnostuneille. Tunnetko tarvetta laihduttaa,
kalastaa ja savustaa kalansaalis?







TAKAISIN

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475386
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net