Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Nro 244 Lähiruoka on suomalaista, osa II




Tuorein tiedote on kaikkien luettavissa ennen uutta, jonka jälkeen ne avautuvat vain verkkotunnusten haltijoille.




Lähiruoka edustaa monia ekologisiakin etuja



Lähiruoan tärkeydestä ruokavaliossamme olemme kirjoittaneet aikaisemminkin ja siitä kannattaa kirjoittaa lisää.


Ei ole ekologisesti järkevää rahdata ruokaa maailman ääristä, kun meillä on hyvä maa tuottaa turvallista ruokaa. Suomessa kasvatetussa viljassa ja kasviksissa on selvästi vähemmän raskasmetalleja muihin maihin verrattuna. Suomi sai porsaiden puhtaat salmonellapaperit ainoana EU:n 25 maasta. Ruoka työllistää palkansaajista joka viidennen. Julkisten ruokapalvelujen kotimaisuusastetta nostamalla voidaan luoda työpaikkoja lisää, sanoi MTK:n ruokakulttuuriasiamies Jaakko Nuutila Lähiruokaviestin päätöstilaisuudessa 22.8.2008 Helsingin Hakaniemessä.


Kun ruoka tuotetaan lähialueella, sen maku ja tuoreus säilyvät ja ympäristökuormitus on mahdollisimman vähäinen. Ruoan matkatessa maailmalla bensaa palaa ja aikaa kuluu. Nykytekniikalla ruoka saadaan pysymään pilaantumattomana pitkiäkin aikoja, mutta haluammeko syödä säilytysaineilla kyllästettyä ruokaa? Lähialueilla ei tarvitse tuottaa kestoruokaa. Lähiruoka on helppo jäljittää, sillä oman alueen ruoan tekijät tunnetaan. Se on lähiruoan vahvuus.


Pohjoinen sijaintimme on kilpailuvaltti. Pakkanen puhdistaa pellot ja routa tappaa kasvituholaisia. Suomessa käytetään kasvinsuojeluaineita vain murto-osa siitä, mitä eteläiset maat joutuvat käyttämään. Kotimaisista kasviksista, marjoista ja viljasta löydetyt torjunta-ainejäämät jäävät reilusti alle sallitun. Pitkäjänteisen työn ja salmonellaohjelman ansiosta taudit eivät riivaa. Meillä voi syödä kananmunan vaikka raakana! Ensiluokkainen elintarvikkeiden laatuketju ja elintarvikevalvonta takaavat kuluttajalle turvalliset tuotteet.


Kotimainen ruoka, lähiruoka työllistää. Maanviljelijöitä on maassamme vain neljä prosenttia työvoimasta, mutta tämä pieni joukko tuottaa noin 80 % siitä ruoasta, jonka viisimiljoonainen väkemme syö.


Suomalaiset tuottajat pitävät huolen siitä, että laadukasta raaka-ainetta riittää teollisuuden jalostukseen ja kaupan hyllyyn.

Kun maatilan antimet jalostetaan elintarvikkeiksi, se työllistää noin 300 000 suomalaista.

Julkiset ruokapalvelut tarjoavat yli 750 miljoonaa annosta vuosittain ja ruoan kotimaisuusastetta nostamalla voidaan luoda työpaikkoja ja kohentaa aluetaloutta.









Kuvissa ovat Mansikki ja mansikka.







Lyhyesti



Pallogrilli on se perusgrilli

Pallogrillauksen Suomenmestaruus ratkottiin Helsingin Rautatientorilla lauantaina 23.8.2008 järjestetyssä tiukassa kilpailussa. Vuoden 2008 Pallogrillauksen suomenmestari on vantaalainen Marko Alander. Kovatasoisen kilpailun tuomaristoon kuuluivat keittiömestarit Sirkka-Liisa Ruottinen, Teemu Aura, Tommi Tuominen ja Hans Välimäki sekä Atrian kehityspäällikkö Sami Hiltunen.

Jo kuudennen kerran järjestetty Pallogrillauksen SM-kisa pidettiin Atrian Suuren Grillijuhlan yhteydessä. Tapahtuma onnistui yli odotusten ja tunnelma torilla oli hieno. Samalla esiteltiin Unelmien Grilli, joka on suurin Suomessa nähty grilli.





Tässä jokaiselle jotakin
(lisätty sivuillemme 25-28.8.2008)



Sivujen ylläpitäjä haluaa tuoda julki että kaikkien ohjeiden perusraaka-aineet ovat lähiruokaa lukuunottamatta Bergeniläistä kalakeittoa mutta siinäkin ilmoitetaan kirjolohi yhtenä kalavaihtoehtona. Saa siitä huolimatta kommentoida.


Kalaa


Suutari sinappikastikkeessa

Sienilahna

Haperokuha

Bergeniläinen kalakeitto

Kanaa

Sitruunabroileri




Ranskalainen uunibroileri

Cayennepippuriset broilerinkoivet

Sieniä

Kuminahaperot

Salaattia






Waldorfinsalaatti










Muutoksia verkkosivuillamme.

Olemme tehneet verkkosivuillemme seuraavat muutokset:
- avanneet kaikille sukuun ja rotuun tai käyttäjätunnuksiin katsomatta kaikki niin kalaruoka- kuin muutkin ruokaohjeet
- Kalaruokaverkkoon liittyneille pitääkseen verkkotunnukset voimassa olemme määrittäneet vuoden 2008 loppuun kannatusmaksuksi 5,60 e

Tästä eteenpäin tiedotteita lähetetään vain parittomien viikkojen perjantaisin koska kotitarvekalastus ja muu mökkitouhu vie aikaa.



takaisin alkuun

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475363
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net