Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Pakastetut elintarvikkeet ovat tulleet jäädäkseen




Tuorein tiedote on kaikkien luettavissa ennen uutta, jonka jälkeen ne avautuvat vain verkkotunnusten haltijoille.




Onko suomalaisen luonnonkalan hinnan huippu saavutettu. Kuopion Prismassa (5-tien tuntumassa) maksoi kaksi viikkoa sitten nahaton kuhafilee 33,00 e/kg. Tällä hinnalla kala ei mene kaupaksi voi jokainen ymmärtää ja vaikka kala on jossain mielessä luettava lääkkeeksi, entistä vaikeampaa on Kalaruokaverkon tiimin lisätä kalan menekkiä kansanterveydeksi. Tietoomme on tullut että silakkafile olisi maksanut jopa 10,00 e/kg. Pöyristyttävää!

Pakastetut elintarvikkeet ovat turvallisia kunhan..



Tietoa pakasteista
Valmiita ruokia ja helppoa kokattavaa haikailevat suuntaavat nykyään kulkunsa kohti kauppojen pakastealtaita. Pakasteruokien valikoima on monipuolistunut, ja pakastealtaasta löytyy jo tuorepastan kaltaisia trendiherkkujakin. Miten tuorepastasta ja muista pakasteruoista saa loihdittua oman näköisensä aterian?

Ruokakauppojen viileäaltaissa majailevat einesruoat ovat perussuomalainen ilmiö. Muualla maailmassa suurempi tuoteryhmä ovat pakasteet, jotka ovat nyt rantautumassa myös Suomeen. Pakasteruokien suosiota vauhdittavat niiden helppous ja nopeus. Tässä me peesaamme mm. amerikkalaisia. Pakastealtaasta saa arkiruokaa helposti ja kätevästi. Toisin kuin einekset, pakastimesta otetut ruoat ovat myös aina tuoreita.

Suomalaisissa kaupoissa on edelleen yllättävän monipuolinen valikoima eineksiä verrattuna pakasteruokiin, joiden tuotekehitys on pitkään junnannut jälkijunassa. Valikoima on kuitenkin laajentunut, ja tarjonta on lisännyt myös kysyntää.

Pakastus säilyttää terveellisyyden
Einesruokia pidetään helposti epäterveellisinä ja vain toistaitoisten kokkien ruokana. Savelan mukaan pakasteruokia voi kuitenkin suositella myös terveellisyydestä kiinnostuneille, sillä pakastaminen säilyttää esimerkiksi vitamiinit ja ravintoaineet ennallaan. Pakasteisiin ei myöskään tarvita säilöntäaineita.

Pakasteruokien suosio nojaa pitkälti helppouteen ja nopeuteen, ja ne ovatkin kätevä apu kiireisinä päivinä. Pakasteiden käytön ei kuitenkaan tarvitse olla vain valmiiden aterioiden sulattamista, sillä pakasteraaka-aineista voi myös tehdä ruokaa itse.Jos valmistaa ruoan pakasteista, mutta ei halua paljasta sitä vieraille, kannattaa panostaa tarjoiluun. Ruokaan voi jättää oman kädenjälkensä esimerkiksi lisäämällä mausteita tai yrttejä oman makunsa mukaan, tai vaikka lisäämällä kastikkeeseen juustoa. Pakastetun ruoan kanssa kynnys kokkaamiseen madaltuu, ja ruoanlaitosta saa helposti onnistumisen tunteita.

Sulaminen vie aikaa
Vaikka pakastetuista raaka-aineista pystyykin loihtimaan erilaisia herkkuja, arkiruoan laittamiseen ei tarvita gourmet-kokin taitoja. Kauppareissulla että keittiössä riittää, kun ymmärtää olevansa tekemisissä jäisen ruoan kanssa. Pakastetun tuotteen ei pidä antaa sulaa välillä, jos sitä ei aio käyttää heti. Kannattaa siis mennä kaupasta suoraan kotiin, ja pidemmillä matkoilla käyttää kylmälaukkua

Myös ruokaa laittaessa on syytä muistaa, että liikkeelle lähdetään jäisestä ruoasta, eli sulamiseen pitää varata aikaa. Ruokien sulamisnopeus riippuu muun muassa siitä, mitä ruoalle tehdään ennen kuin se päätyylautaselle.

Suhtaudumme edelliseen varauksella, mutta esimerkiksi kalan pakastaminen takaa saatavuuden ympäri vuoden. Lue aiemmat tiedostomme mitä ovat tunnelipakastus, glaseeraus ym.? Mitä kotipakastajan on hyvä tietää? Entäpä mitä pitää sisällään Pakasteasetus vuodelta 1994 ja jonka ovat allekirjoittaneet Presidentti Mauno Koivisto ja Ministeri Pertti Salolainen.







Lyhyesti



Painonvartijoiden Vuoden Laihduttaja -kilpailu on edennyt loppusuoralle.



Kahdeksan finalistin joukossa on eri-ikäisiä Painonvartijat-ryhmissä tavoitepainoonsa päässeitä naisia ja miehiä eri puolilta Suomea. Vuoden Laihduttaja 2008 valitaan keskiviikkona 15.10.

Finalistien ikäjakauma vaihtelee 21 ja 61 vuoden välillä ja ammatit opiskelijasta maanviljelijään ja yrittäjään. Yhteensä finalistikahdeksikko on lähes 300 kiloa kevyempi, kuin tullessaan Painonvartijoihin. Vuoden Laihduttajan 2008 valitsee seitsemänhenkinen raati keskiviikkona 15.10. Tallink Baltic Princess -laivalla. Samalla julkistetaan yleisön suosikki.
Vuoden Laihduttaja on Painonvartijoiden järjestämä vuosittainen tapahtuma, jossa voittajan valintaperusteina on painonpudotuksen lisäksi kokonaisvaltainen elämäntapamuutos. Kilpailu on järjestetty vuodesta 1981 lähtien.
Vuoden Laihduttaja 2008 -finalistit ovat Marja-Elina Aho Iittalasta (-21,2 kg), Maria Harju Kuopiosta (-56,8 kg), Kalevi Hyttinen Viinijärveltä (-38 kg), Ulla Koivisto Kuusankoskelta (-29,6 kg), Marika Koskimäki Vaskivedeltä (-27,2 kg), Susanna Pyhältö Rajamäeltä (-53,4 kg), Annika Rannikko Halikosta (-32,5 kg) ja Risto Suominen Lohjalta (-20,8 kg).

Olisi mielenkiintoista tietää paljonko ovat olleet finalistien lähtöpainot? Jokatapauksessa hurjia ovat olleet laihdutetut kilot. Julkaisemme voittajat myöhemmin - ja kuvien kanssa.





Tuoreimmat ohjeemme
(lisätty sivuillemme 11-13.10.2008)





Stenwallin kuharuusukkeet

Silakkarullat a`la Fontaljuusto

Länsirannikon täytetty vasikantasku

Vihtori Vuorenkaiun lammaskaali

Isoäidin omppu-pomppupiiras










Muutoksia verkkosivuillamme.


Olemme tehneet verkkosivuillemme seuraavat muutokset:
- avanneet kaikille sukuun ja rotuun tai käyttäjätunnuksiin katsomatta kaikki niin kalaruoka- kuin muutkin ruokaohjeet
- voidaksemme ylläpitää kotisijamme ja niiden päivitystä olemme päättäneet (Pyy, Nikkilä, Silvennoinen, Karjalainen) Kalaruokaverkon tukimaksuksi 9,60 alkaen 1.10.2008 aina ensi vuoden loppuun.

Tästä eteenpäin tiedotteita lähetetään parillisten viikkojen tiistaisin.

Seuraava tiedote julkaistaan 28.10.2008.



Tästä napsauttamalla maksat kannatusmaksun vuodelle 2009 ja saat verkkotunnukset.




takaisin alkuun

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2476344
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net