Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 218 Onko kalaruuan ystävän syytä laihduttaa?   • Nro 219 Vajaasti hyödynnetty kala (roskakala)   • Nro 220 Lisääntyykö kirjolohi Suomessa?   • Nro 221 Kuka Suomessa kalastaa?   • Nro 222 Löydä elämäsi merkki   • Nro 223 Kuinka me suomalaiset jaksamme?   • Nro 224 Kansallinen häpeä   • Nro 225 Leipä, ravintomme kivijalka   • Nro 226 Maidossa 80 % kalsiumia   • Nro 227  Valkosipuliuute ja terveys   • Nro 228 Viljelty ruokasieni   • Nro 229 Oluiden aatelinen, Sininen   • Nro 230 Espanjassako vain tapaksia?   • Nro 231 Gastro 2008   • Nro 232 Kalastusrajoitus saimaannorpan puolesta   • Nro 233 Hauen kutu kiihkeimmillään   • Nro 234 Ahven kutee, grillit lämpenevät   • Nro 235 Kesäkalastus alkanut nihkeästi   • Nro 236 Kalajauhossa valkuaista 55-60 prosenttia   • Nro 237 Kalasta ruokaa-kurssi alkaa   • Nro 238 Kalastusterapiaa   • Nro 239 Lähiruoka on suomalaista   • Nro 240 Viisi maukasta juhannuskalareseptiä   • Nro 241 Helppo   • Nro 242 Ruoka entistä kalliimpaa   • Nro 243 Olemme ahkeria kierrättäjiä   • Nro 244 Muistutus lähiruoasta   • Nro 245 Hapero on mieto sieni   • Nro 246 Ahven parhaimmillaan   • Nro 247 Pakastetut elintarvikkeet   • Nro 248 Muikun mäti, kaivattu kaviaarimme   • Nro 249 Lipeäkalakausi alkoi Pyhäinpäivästä   • Nro 250 Kotimaisen maidon tulevaisuus   • Nro 251 Muhkea jouluruokapaketti-jokaiselle jotakin   • Nro 252 Taatto läksi, läksi innoissaan...   • Nro 253 Uusi vuosi, uudet reseptit 

Kotimaisen maidon tulevaisuus




Tuorein tiedote on kaikkien luettavissa ennen uutta, jonka jälkeen ne avautuvat vain verkkotunnusten haltijoille.



Kotimainen maito yritetään pelastaa erikoisjärjestelyin



Suomi on saanut poikkeusjärjestelyjä EU:n maataloussovussa. Näin hallitus pyrkii turvaamaan kotimaisen maidon ja naudanlihan tuotannon jatkumisen. Suomi saa maksaa lähivuosinakin osan tuista viljelijöille tuotantoon sidottuna, kun muualla EU:ssa tuki yleisesti irrotetaan yhä selvemmin tuotannosta. Maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) piti tiedotteessa poikkeusta merkittävänä. Hän kertoi päätöksen sisällöstä Brysselissä myöhemmin lehdistötilaisuudessa.


EU-maat sopivat tukijärjestelmän osittaisesta uudistamisesta koko yön kestäneiden neuvottelujen päätteeksi. Uudistus koskee lähinnä teknisiä tukiehtoja, sillä EU:n budjetti on jo lyöty lukkoon vuoteen 2013 asti. Siten myös Suomen EU-tukien kokonaismäärä pysyy uudistuksen jälkeen ennallaan, ja on lähivuosinakin reilut puoli miljardia euroa vuodessa. Kuluttajille uudistus ei lyhyellä aikavälillä todennäköisesti merkitse paljonkaan. Merkittävin uudistus on, että tukien painopistettä siirretään yhä enemmän itse tuotannosta yleisempään maaseudun kehittämiseen. Näin halutaan tehostaa ja yksinkertaistaa tukijärjestelmää, sekä tehdä maataloudesta markkinavetoisempaa.
EU:n maatalouspolitiikkaa on tarkoitus uudistaa perinpohjaisemmin vasta seuraavalla budjettikaudella. Tuolloin edessä on suurempia muutoksia myös Suomen viljelijöille, kun esimerkiksi maitokiintiöt poistuvat vuonna 2015.

Lähde: STT - Uusi Suomi








Lyhyesti




Uutta tietoa psoriaksesta





Keittiömestarimme Wiljam Pyy muistelee





Kesäravintola Särkänlinna, Helsinki.
Ravintoloitsija Salonen vuokrasi kesäksi pursiseuran ravintolatoiminnon. Keittiöstä oli upeat merinäköalat merelle ja keittiö oli tosi suuri ja siistimistä riitti - johtajajalla oli oma keinustuoli ikkunan vieressä missä hän kävi vakoilemassa muka päivätorkulla meitä. Sitten hän ihmetteli kuinka täällä on näin siistiä. Enhän minä kertonut että kun harjoittelijat ja kokitkin käyttivät vahingossa rumaa kieltä, oli putsattava määrätty alue rangaistukseksi. Eräänä kauniina päivänä Marjatta Leppänen poistui seurueineen. Me olimme päiväkahvilla ulkoportailla. Hän huikkasi: ”Mestarit, kyllä oli erinomainen Lomopihvi ja vielä mureakin.” Päivämme oli pelastettu siltä osin.

Argentiinalainen lomopihvi

Purjehtijan lohiveneet

Eila rouvan puolukkaparfait

Suomalainen klubi, Helsinki

Ravintoloitsija, ensimmäinen televisiokokki Herkuttelevissa Herroissa, Leo Salonen, vuokrasi Suomalaisen Klubin. Avajaiset olivat kello 12 ja kymmenen aikaan vielä siivottiin sahanpuruja sieltä sun täältä - enteili kaaosta mutta jotenkin saatiin kutsuvieraat sisälle. Teija Sopanen ja Pertti purhonen viihtyivät liiankin hyvin keittiössä. Yrittivät jopa neuvoa minuakin jolloinka sanoin Pertille, nyrkkeile sinä vain mutta minä teen sulle ruuat. Teija veikin herran pois jaloissa pyörimästä.


Teijan sienisalaatti


Pertin nyrkkipihvi"


Kuuluttajan melonipirtelö

Suomalainen klubi jatkuu....
Keittiötoiminta vakiintui ja siihen aikaan vain miehet hyväksyttiin klubin jäseniksi. Arkkiatri Arvo Ylppö oli innokkaana kortinpelaajana aamutunneille saakka. Vaimon piti hakea mies pois. Kolmen aikaan piti paistaa silakoita ja jouduin roikkumaan siellä aamutunneille. Olin onneksi jo Särkänlinnassa ja keittiössä vain oppipoikia joten johtaja tuli näyttämään kuinka hiillostetut silakat valmistetaan. Kyseessä oli Harri Holkeri vieraineen.


Harrin hiillostetut silakat

Arvon silakkapihvit

Jälkiruoaksi jouduimme paistamaa pitsireunaisia ohukaisia. Nne piti todella olla ohuita, ei mitään halteksipalamöttösiä, lisänä mansikka-, lakka- tai kuningatarhilloa.










Muutoksia verkkosivuillamme.


Olemme tehneet verkkosivuillemme seuraavat muutokset:
- avanneet kaikille sukuun ja rotuun tai käyttäjätunnuksiin katsomatta kaikki niin kalaruoka- kuin muutkin ruokaohjeet
- voidaksemme ylläpitää kotisijamme ja niiden päivitystä olemme päättäneet (Pyy, Nikkilä, Silvennoinen, Karjalainen) Kalaruokaverkon tukimaksuksi 9,60, voimassa ensi vuoden loppuun.

Tästä eteenpäin tiedotteita lähetetään pääsääntöisesti parillisten viikkojen tiistaisin.

Seuraava tiedote julkaistaan 9.12.2008.



Tästä voit ostaa verkkotunnukset 2009




takaisin alkuun

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475399
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net