Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 254 Älä kailota-kampanja, Keliakia   • Nro 255 Ilmastonmuutos ja kalat   • Nro 256 Kala nimeltä ankerias   • Nro 257 Kala nimeltä made   • Nro 258 Kala nimeltä silakka   • Nro 259 (extra) Porvoon valtiopäivät vuonna 1809   • Nro 259 Kala nimeltä turska   • Nro 260 Hauki on kala   • Nro 261 Itämeri, meidän meri   • Nro 262 Rautanaula kaurapuurossa   • Nro 263  Ahven on kuin Paavo   • Nro 264 Ehjä kala on särki   • Nro 265 Grillaus I   • Nro 266 Keveitä juhannusruokia   • Nro 267 Herkullista heinäkuuta 1/2   • Nro 268 Herkullista heinäkuuta 2/2   • Nro 269 Sadonkorjuun aika lähestyy   • Nro 270 Arvaa ellet tiedä, mahtavat palkinnot   • Nro 271 Lohi vs lenkkimakkara   • Nro 272 Mustekala auton katolla   • Nro 273 Entistä ehompi tarjous   • Nro 274 Pyyn valmistusohjeet   • Nro 275 Saulisiika vaikuttaa Arkadianmäellä   • Nro 276 Taattoin pikku katiska   • Nro 277 Ennen joulua   • Nro 280 Hyvää uutta kalaruokavuotta 

Hei, nyt grillataanTuorein tiedote on kaikkien vapaasti luettavissa ja uuden tiedotteen julkaisun jälkeen aikaisempi avautuu vain verkkotunnusten haltijoille.


Nyt grillataan


Näin kesäaikaan monet tuntevat tarvetta syödä ulkona, siirtyä alkukantaiseen elämänmuotoon, grilliruuan valmistamiseen. Voi paistaa makkaraa ja keittää kahvit nuotiolla. Voi hankkia hiili- tai kaasugrillin. Hyvin varustetuista rautakaupoista löytyy halsteria, ritilää, parilaa ynnä muuta rekvisiittaa. Tarjolla olevien latteiden kirjo on valtava. Jotkut grillaavat itseään makaamalla puolialastomina kuuman auringon paisteessa, josta voidaan olla monta eri mieltä.

Kalaa, kanaa vai grillimakkaraa
Grillimakkara ja jäätelö ovat monelle meistä osa kesää. Ruokailutavat voivat muuttua epäsäännöllisiksi ja runsaasti energiaa sisältävien ruokien ja juomien nauttiminen on yleisempää. Lämpimällä säällä ruoka ei maistu päiväsaikaan ja illalla saatetaan tankata normaalia tuhdimmin. Syksyn tullen moni tuskailee kesän aikana ilmestyneistä lisäkiloista.

Kahden grillimakkaran syöminen kaksi kertaa viikossa kesän aikana ylimääräisenä iltapalana lisää painoa lähes kahden kilon verran. Jäätelötuutin syöminen joka toinen päivä merkitsee puolestaan reilun kilon painonlisäystä. Myös sokeripitoiset juomat kartuttavat saadun energianmäärää varkain ja 1,5 litran virvoitusjuomapullo vastaa 50 sokeripalaa. Hedelmäsokerissa on yhtä paljon energiaa kuin tavallisessa sokerissa. Janojuomaksi kannattaakin valita vesi tai vähemmän natriumia sisältävä kivennäisvesi.

Alkoholi tuplaa energiamäärän helposti
Monella alkoholi kuuluu kesällä useammin kuin muulloin aterian painikkeeksi ja annosmäärätkin saattavat lisääntyä loma-aikana salakavalasti. Hanapakkaus viiniä mielletään pienemmäksi määräksi kuin sama määrä viiniä pulloina. Kolmen litran hanapakkaus viiniä vastaa energiamäärältään 350 g voita. Viiden oluen nauttiminen vastaa puolestaan 90 g voimäärää. Riittäisikö yksi makkara ja raikas vihersalaattiannos "huikopalaksi" ja välillä voi herkutella kevyemmillä vaihtoehdoilla kuten grillatulla kalalla ja uusilla perunoilla sekä mansikoilla, kirsikoilla ja herneillä.

Nuotioperunat

8 keskikokoista perunaa
2 sipulia
3 rkl öljyä
1 rkl rosmariinia
1 tl jauhettua chiliä tai cayennepippuria
mustapippuria
1 valkoipulin kynsi

Pese perunat hyvin ja leikkaa niistä veneenmallisia lohkoja. Lohko myös sipulit. Pane ne isoon kulhoon ja annostele öljy ja mausteet joukkoon. Murskaa valkosipulin kynsi mukaan. Sulje kulho kannella ja ravistele voimakkaasti, jotta mausteet leviävät tasaisesti.

Leikkaa foliosta neljä reilun kokoista neliötä ja annostele peruna-sipuliseosta neliöiden keskelle. Rutista folionyytit kulmista kiinni.

Nyytit voi paistaa joko uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia tai nuotiolla. Peuna-sipuliseos on hyvä tehdä valmiiksi ennen retkeä ja koota nyytit vasta hiillosta odotellessa.

Kasvis-kalapaketit
varhaisporkkanoita
uutta sipulia
kirjolohifilee (n. ½ kg) tai muuta kalaa
suolatonta sitruunapippuria
(hiukan suolaa)
sydänmerkkistä valkosipuli- tai yrttijuustoa
tillisilppua

Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Halkaise sipuli ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa nahaton kirjolifilee paloiksi tai paksuhkoiksi suikaleiksi.

Levitä pöydälle neljä nelikulmaista foliopalaa ja sipaise niille vähän öljyä. Jaa ensin folioille porkkanasuikaleet ja kirjolohi. Ripottele kalan päälle sitruunapippuria ja halutessasi hiukan suolaa. Lisää sipulit ja lopuksi nokare tuorejuustoa sekä tillisilppua. Ota folion kulmista kiinni ja ummista paketit kiertämällä ne yhteen.

Kypsennä grillissä 10-15 minuuttia. Anna lämmön tasaantua viisi minuuttia ennen pakettien avaamista.


Juhannuskalareseptejä 2008

Grilliruokia 2008

Seitsemän erilaista marinadiaKuluttajien tietämys ruuan terveydellisistä vaikutuksista kasvaa, ja arjen tuotteet valitaankin usein niiden lisäarvoa tuovien ominaisuuksien perusteella. Keveys on yksi tärkeimmistä valintaperusteista. Atrian tuoteuutuuksissa on mukana mm. uusia kevyempiä meetvursteja ja salameja. Kesäisin meetvurstien rooli korostuu, vaikka leivänpäällisten myynti muutoin on tasaista läpi vuoden. Alkukesästä myynti nousee 20 %, heinäkuussa jopa 30 %.

Lisäarvoa tuo myös Omega-3, jota on nyt useissa Forssan salaateissa sekä kaikissa Atrian marinoiduissa broilerin suikaleissa. Marinadi sisältää rypsiöljyä, joka on Omega-3 lähde. 100g kerta-annoksesta Atrian marinoituja siipikarjasuikaleita saadaan yli 30 % päivän Omega-3 tarpeesta.

Pakkauksen toimivuudella on iso merkitys kuluttajalle. Atria kehittää tuotepakkauksiaan koko ajan käyttäjäystävällisemmiksi. Pakkauksessa annetaan mm. selkeitä valmistusohjeita ja -vinkkejä. Myös pakkauskokoihin on tulossa uusia vaihtoehtoja. Esimerkiksi Wilhelmistä on tarjolla ensi kertaa myös kahden kappaleen pakkaus!


Grillaus kesäteemana

Sukujuhlia järjestetään uudentyyppisesti grillijuhlina. Kesä on grillauksen huippuaikaa, ja takuumurea liha on ihan ykkösjuttu. Pelkästään juhannusviikolla myydään myös grillimakkaroita noin 7 miljoonalla eurolla. Uutuudet ja voimakkaat maut ovat kuluttajatesteissä saaneet aiempaa korkeampia arvosanoja.


Tässä tiedotteessa on vain osa Atrian kesän uutuuksista. Hiillos Hot Chili Grillimakkara ja Grillikasvikset on syytä mainita niiden suursuosionsa vuoksi. Atria Hiillos on Suomen suosituin grillimakkara. Esimerkiksi Hiillos Juusto Grillimakkaran kasvu-% viime vuonna oli yli 60! Myös Atrian Grillikasvikset ja -vihannekset löysivät nopeasti paikkansa, sillä kasvislisuke valmistuu kätevästi muun grillauksen rinnalla.


Cajun Marinoitu Broilerin Sisäfileevarras (450g)

Kuluttajien kiinnostus erikoistuotteisiin kasvaa. Atria on selkeä markkinajohtaja varrassegmentissä. Hunajaisen sisäfileevartaan rinnalle Atria tuo kesäksi uuden vaihtoehdon aikuisempaan makuun. Cajun sisäfileevartaan makumaailma on makeahkon, mausteisen ja tulisen yhdistelmä. Mausteina mm. paprika, cayenne, kumina ja valkosipuli. Kypsyy nopeasti grillissä tai uunissa: 10 – 15 min. Kesän hottia!


Marinoitu Naudan Paistileike (700 g)

Parasta saa, kun valitsee takuumureaa 100 % suomalaista lihaa. Takuumurea 700 gramman valmiiksi marinoitu naudan paistileike on sisäpaistista valmistettu herkullinen uutuustuote grillaukseen. Takuumurea liha merkitsee optimaalista lihan rakennetta: valmiin liharuuan suutuntuma tuottaa hedonistisen nautinnon! Takuumurean tuoteperheen toinen uutuus on Atria Takuumurea Marinoitu Naudan Entrecōte Pihvi, grillin kuningas.


Maustamaton Porsaan Gourmet Fileeleike + 30g maustevoinapit (420 g)

Noin 90 % kuluttajista syö porsaan pihvejä ja leikkeitä fileestä (Lähde: RISC 2007). Huippulaadukkailla, grilliä sotkemattomilla Porsaan Gourmet-leikkeillä houkutellaan uusia kuluttajia premium-tuotteiden kategoriaan, jossa tuotteistoa ei aikaisemmin ole ollut tarjolla. Tuote on kevyesti suolattu. Mehukkuus ja mureus kohdallaan. Lokerorasiassa on erikseen mukana kaksi maustevoinappia: maut valkosipuli ja grilli. - Viikonlopun kohokohtia.


Chili-sulatejuusto Grillipihvi Wilhelm (320g)

Voimakkaat maut nostavat suosiotaan. Atria Wilhelm Grillipihvi on varma uusi ruokailo kokeilunhaluiselle. Maku perustuu chilin tulisuuteen, mitä suomalaiseen makuun pehmentää suussa sulava sulatejuusto. Mehukkuus ja maku ovatkin tämän uutuuspihvin idea. Erittäin käyttökelpoinen uutuus.


Viherpippuri-Sulatejuusto Wilhelm (400 g)

"Tässä makkarassa eräs luontoäidin hienoimmista luomuksista, viherpippuri, kohtaa ikiaikaisten juustomestareiden ylväimmän saavutuksen, sulatejuuston, tavalla, joka saa aistisi laulamaan." Uutuus-Wilhelm sisältää reilusti pehmeää sulatejuustoa. Täytteen ja juuston suhde on sopiva. Makkara on paitsi lihainen myös täyteläinen. Atrian Wilhelm on arjen luksusta parhaimmillaan.1)Voidaksemme ylläpitää kotisivujamme ja päivittää niitä, olemme päättäneet (Pyy, Nikkilä, Silvennoinen, Karjalainen) myydä Kalaruokaverkon verkkotunnuksia € 9,60/vuosi.

2)Käyttäjätunnuksesi ovat voimassa kuluvan vuoden loppuun.

3)Tulevat tiedotteet tulemme lähettämään entisille ja uusille kalaruoan ystäville HTML- pohjaisina uutiskirjeinä.

4)Muistutamme tuoreimmista ohjeista. Ne saat suoraan sähköpostiisi.
Hyödyllisiä Kalaruokaverkon linkkejäLAIHDUTUS - KALASTUS - GRAAVAAMINEN - KEITTIÖ


Kotimaisia pienpanimo-oluita Hartwa-Traden valikoimaan
takaisin alkuun

Osta tästä tunnukset ja pääset Kalaruokaverkon suljetuille sivuille, olet postituslistalla, joka takaa sinulle tuoretta tietoa elintarvikkeista sekä tuoreimmat reseptit.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2479367
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net