Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 254 Älä kailota-kampanja, Keliakia   • Nro 255 Ilmastonmuutos ja kalat   • Nro 256 Kala nimeltä ankerias   • Nro 257 Kala nimeltä made   • Nro 258 Kala nimeltä silakka   • Nro 259 (extra) Porvoon valtiopäivät vuonna 1809   • Nro 259 Kala nimeltä turska   • Nro 260 Hauki on kala   • Nro 261 Itämeri, meidän meri   • Nro 262 Rautanaula kaurapuurossa   • Nro 263  Ahven on kuin Paavo   • Nro 264 Ehjä kala on särki   • Nro 265 Grillaus I   • Nro 266 Keveitä juhannusruokia   • Nro 267 Herkullista heinäkuuta 1/2   • Nro 268 Herkullista heinäkuuta 2/2   • Nro 269 Sadonkorjuun aika lähestyy   • Nro 270 Arvaa ellet tiedä, mahtavat palkinnot   • Nro 271 Lohi vs lenkkimakkara   • Nro 272 Mustekala auton katolla   • Nro 273 Entistä ehompi tarjous   • Nro 274 Pyyn valmistusohjeet   • Nro 275 Saulisiika vaikuttaa Arkadianmäellä   • Nro 276 Taattoin pikku katiska   • Nro 277 Ennen joulua   • Nro 280 Hyvää uutta kalaruokavuotta 

Keveitä juhannusruokia




Vaikka viime tiedotteessa lankesimme marinoituihin lihavalmisteisiin, kuitenkaan emme suosi niitä, emmehän? Puhumattakaan valmismakkaroista. Syödään kesällä kevyesti, syödään niin paljon ulkona (ei ravintoloissa) kun säät sallivat. Tässä tiedotteessa on uusia ennen julkaisemattomia reseptejä. Perunaa ja silliä on aikaisemmin lisätty sivuillemme, Silliperunapalat on uusi ohje. Friteerattua kuhaa on uusi ohje. Uudeksi salaatiksi sivuillemme on lisätty Kreikkalainen juustosalaatti ja aikaisemmin sivuillemme on lisätty Savukala-avokadosalaatti sekä Waldorffin salaatti.

Vain verkkotunnuksilla

Meillä Suomessa on monta eri elintarvikelaatustrategiaa. On avainlippua, luomua, joutsenlippua avainsymbolia ynnä muuta. Suomen liityttyä vuonna 1995 EU:n jäseneksi maassamme tuli voimaan EU:n oma perinteisten elintarvikkeiden hyödyntämis- ja suojausjärjestelmä.

Nimisuojauksen historia juontaa viime vuosituhannelle, Pariisin Konventioon vuonna 1883 ja Madridin sopimukseen 1891 -Indications of Source. Tuolloin suojausten alkuperäisenä tarkoituksena oli suojata Ranskan, Italian, Portugalin, Espanjan, Kreikan, Belgian ja Luxenburgin viinejä, juustoja ja muita elintarvikkeita. Ensimmäinen suojattu elintarvike on monien tunteva ja nauttima Roquefort -juusto vuonna 1922 (Ranska).

Tästä alta Mozzarella- juuston koostumuksesta kiinnostunut löytää sitä faktatietoa, mitä viranomaiset EU:ssa vaativat, että juustolle hyväksyttiin nimisuojadirektivi. Lue lisää...






 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2394368
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net