Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 282 Suolaa, suolaa, vähemmän suolaa   • Nro 283 Isoäidin silakkalaatikko kuvin ja sanoin   • Nro 284 Blinittääkö    • Nro 285 Suola kalassa puhuttaa   • Nro 286 Onko Jari Tervo vain pervo   • Nro 287 extra Sydänviikko 20 vuotta   • Nro 287 Julma huhtikuu   • Nro 288 Ruokaperinteemme   • Nro 289 Äitien tekemää ruokaa   • Nro 290 EVIRAn leipoma kalakukko puhuttaa   • Nro 291 Juhannusta 2010   • Nro 292 Sisäinen hyvinvointi näkyy kauas   • Nro 293 Lähiruokaa vai likimainruokaa?   • Nro 294 Silakkasoppa kouluihin   • Nro 295 Pidä huolta sydämestäsi   • Nro 296 Jouluksi kotiin   • Nro 297 Joulukalat 2010 

Äitien tekemää ruokaa



Tuorein tiedote on kaikkien vapaasti luettavissa ja uuden tiedotteen julkaisun jälkeen aikaisempi avautuu vain verkkotunnusten haltijoille.


Etelä-Savon AMKK aikoo aloittaa prosessin, jolla haetaan Suomen Muikku - EU-nimisuojaa. Mukana on saamieni tietojen mukaan joitakin alueen ruokaravintoloita. Ei paha. Suomen Kalaruoan Ystävät ry. on 25.5.2010 postittanut toistamiseen "etanapostina" ELY-keskus, Helsinki, Suomen Mukku EU-nimisuojahakemuksen. Aikaisemmin se tapahtui kevättalvella 2007, silloin Maa- ja metsätalousministeriölle. Ministeriön mukaan hakemus kuului jättää yhdistyksen kotipaikan ELY-keskukselle. Lisäksi he ottivat hieman merkillisen kannan; muikkkua esiintyy muidenkin EU-maiden makeissa vesissä, jopa Puolassa (jääkausi). Ihmettelemme kuinka Italia on voinut saada EU-nimisuojauksen pizzalle. Sitäkin esiintyy aika laajalti!



Suomen Muikku


Saivatko lapsenne elinatvikeyöläisten lakon aikana lainkaa äitien tekemää ruokaa? No, ei hätää. Nyt on lakko loppunut, eikä aikaakaan, kun tiskit ovat jälleen pullollaan "äitien tekemää ruokaa" - kaikkien lisäaineineen.





Yhteistyössä



Verkkokauppa




Jaakko Raholan linkit:

www.ruokasanastot.net

Viinisuosituksia







Haluatko nähdä elävän Saimaannorpan?

Lähde melontaretkelle Koloveden luonnonkauniisiin maisemiin,
norpan kotivesille, yövy luonnonhelmassa, nauti kesästä.



Olemme avanneet yhteistyön
Reetan reseptit
kanssa. Kalaruokaohjeet ovat sitä omintamme, mutta muista ruoka-aineista valmistettavien ruokien maukkaita reseptejä löydät Reetalta. Reetan reseptejä löydät myös hyvinvarustetuista marketeista.





Reseptit



Kalapatee (kuha)
Käsittele kala, tai pyydä se kalakauppiaaltasi ruodottomana ja nahattomana, jauha monitoimikoneessa. Valmista lisukkeeksi kastike majoneesista ja kermaviilistä, molempia 1:1, lisäksi katkarapuja

Grillatut lohikyljykset
Näinä aikoina (5/2010) odotamme jo grillikauden alkua. Sateinen ja tuulinen sää ei motivoi, mutta eletään toivossa.

Saksalainen kalakeitto
Tämä kalakeitto on saksanmaalla nimeltään Störtebeckerin keitto. Mies oli merirosvo, joka häiritsi Hansaliiton laivoja 1300-luvulla.


Ahvenfileet tomaattirisoton kera
Tässä ahvenfileet jätetään risoton pinnalle kun ahvenfileet ovat tuoreita, ei pakastettuja.

Pikkusiiat timjamikastikkeessa
Siiasta on moneksi. Meillä sitä on järvissä ja meressä. On pohjasiikaa, karisiikaa, vaellussiikaa ja järvisiikaa. Sitten meillä on saulisiika, joka istuu eduskunnan puhemieskorokkeella.


Siikaa Dorian tapaan
Siika on parvikala ja viihtyy parhaiten kirkkaissa, runsashappisissa vesissä. Joku siikalaji vaeltaa toinen ui lähivesissä. Voi kasvaa kiloiseksi.







EU-nimisuojat (hyväksytyt)


Prosciotto de Norcia - Mozzarella - Jamòn Serrano - Queso Tetilla - Elia Kalamatas - Feta


Lisää hyväksyttyjä EU-nimisuojatuotteita englanniksi kahden viikon kuluttua.


Lisätty sivuillemme



Kotitalousopettajien liiton julkilausuma. - Turskan ylikalastus. - Sydän- ja versuonitautien ehkäisyssä merkitys ruokavaliolla - Kalan kylmäsavustus on kesäpuuhailua parhaimmillaan





Kuinka toimin sen jälkeen, kun olen liittynyt Kalaruokaverkkoon ja saanut paluuviestinä oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Löydät jokaiselta sivulta kuvan mukaisen kirjautumisvalikon (sijaitsee verkkosivun oikeassa yläkulmassa). Sinun on vasemmapuoleiseen ikkunaan kirjoitettava saamasi käyttäjätunnus ja oikeanpuoleiseen ikkunaan saamasi salasana. Tämän jälkeen klikkaat painiketta "Kirjaudu", edellinen valikko häviää, tilalle ilmestyy teksti "logout" ja kaikki Kalaruokaverkon sivut aukeavat selattavaksesi.




Vuosi 2010




Voidaksemme ylläpitää kotisivujamme ja päivittää niitä, olemme päättäneet (Pyy, Nikkilä, Silvennoinen, Karjalainen) Kalaruokaverkon tukimaksuksi € 16,70, voimassa kuluvan vuoden (2010) loppuun.Muistutamme tuoreimmista ohjeista. Ne saat suoraan sähköpostiisi.
Varmista tästä kuluvan vuoden tiedotteiden saanti sekä verkkotunnukset. Vuoden 2010 tukimaksu on 16,70 euroa ja keräystilimme numero 800018-70465565. Merkkaa maksukuittiin "uutiskirjeet 2010".




takaisin alkuun

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille, olet postituslistallamme, joka takaa sinulle tuoretta tietoa elintarvikkeista sekä tuoreimmat reseptit.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745896
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net