Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Nro 282 Suolaa, suolaa, vähemmän suolaa   • Nro 283 Isoäidin silakkalaatikko kuvin ja sanoin   • Nro 284 Blinittääkö    • Nro 285 Suola kalassa puhuttaa   • Nro 286 Onko Jari Tervo vain pervo   • Nro 287 extra Sydänviikko 20 vuotta   • Nro 287 Julma huhtikuu   • Nro 288 Ruokaperinteemme   • Nro 289 Äitien tekemää ruokaa   • Nro 290 EVIRAn leipoma kalakukko puhuttaa   • Nro 291 Juhannusta 2010   • Nro 292 Sisäinen hyvinvointi näkyy kauas   • Nro 293 Lähiruokaa vai likimainruokaa?   • Nro 294 Silakkasoppa kouluihin   • Nro 295 Pidä huolta sydämestäsi   • Nro 296 Jouluksi kotiin   • Nro 297 Joulukalat 2010 

Hyviä rasvoja kalasta ja pellavasta



Tuorein tiedote on kaikkien vapaasti luettavissa ja uuden tiedotteen julkaisun jälkeen aikaisempi avautuu vain verkkotunnusten haltijoille.


Keittiömestari Wiljam Pyy.




Kesäaurinko hellii, mutta paljastaa armottomasti ihon virheet. Stressi ja yksipuoliset ruokailutottumukset näkyvät niin hiuksissa, kynsissä kuin kasvoissakin. Terveellinen ruokavalio ja liikunta sekä riittävä uni vaikuttavat kaikki hyvinvointiimme.

Kaikki rasva ei siis suinkaan ole pahasta, päinvastoin. Omega-3 ja omega-6 -rasvahapot ovat välttämättömiä rasvahappoja, joista on hyötyä sydämelle, nivelille ja aivoille. Jokaisen, joka haluaa pitää huolta itsestään, olisi huolehdittava näiden rasvahappojen saannista.

Hyvä välttämättömien rasvahappojen lähde on rasvainen kala, ja kalaa tulisikin syödä vähintään pari kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. Tämän lisäksi tarvitaan kasviöljyjä, joista saadaan omega-3 ja 6 -rasvahappoja.
Jos vertaillaan eri kasviöljyjä, on pellavaöljy ylivoimainen välttämättömän rasvahapon eli alfalinoleenihapon suhteen. Pellavassa sitä on noin 60 prosenttia, kun esimerkiksi rypsiöljyssä sitä on vain kymmenisen prosenttia.
Kotimainen pellava on myös varsin ekologinen kasvi, sillä se ei tarvitse voimakkaita lannoitteita menestyäkseen.





Yhteistyössä



Verkkokauppa




Jaakko Raholan linkit:

www.ruokasanastot.net

Viinisuosituksia







Haluatko nähdä elävän Saimaannorpan?

Lähde melontaretkelle Koloveden luonnonkauniisiin maisemiin,
norpan kotivesille, yövy luonnonhelmassa, nauti kesästä.



Olemme avanneet yhteistyön
Reetan reseptit
kanssa. Kalaruokaohjeet ovat sitä omintamme, mutta muista ruoka-aineista valmistettavien ruokien maukkaita reseptejä löydät Reetalta. Reetan reseptejä löydät myös hyvinvarustetuista marketeista.





Monien Helsingin ja Kotkan ravintotoloissa marinoinutuneen Wiljam Pyyn reseptipankista löytyneitä valmistusohjeita. On Wiljam valmistanut kalaruokaa lentokalastakin toimiessaan cheffinä laivalla.

Wiljam Pyyn reseptit



Lohitartar

Wanhan Eliten uunilahna

Savulahnatäyte

Nakkisaslikit

Nokkosletut

Mansikkapötkylät









EU-nimisuojat (hyväksytyt)


Prosciotto de Norcia - Mozzarella - Jamòn Serrano - Queso Tetilla - Elia Kalamatas - Feta

Tästä alta löydät uusimmat sivuillemme lisätyt EU-nimisuojan saaneet elintarvikkeet. Tunnistatko? Mainittakoon mitä Suomesta voisi EU-suojata? On puhetta ollut mesimarjasta ja koivun mahlasta.

Volailles du Gatinais - Avgotaracho Messolongiou - Hofer Bier - Arroz del Delta del Ebro (Arròs del Delta de l'Ebre) - Clementine del Golfo di Taranto





Maa- ja metsätalousministeriön kutsumana istutaan saman pöydän ääreen (11.8. Kruununhaka, Helsinki,) keskustelemaan ja suunnittelemaan hakemuksen jättämiseksi EU:lle Muikun nimisuojasta. Mukana on eri tahoja niiden vesien ääreltä, joissa muikut parveilevat Heikki Fisu Karjalaisen lisäksi.



Kuinka toimin sen jälkeen, kun olen liittynyt Kalaruokaverkkoon ja saanut paluuviestinä oman käyttäjätunnuksen ja salasanan. Löydät jokaiselta sivulta kuvan mukaisen kirjautumisvalikon (sijaitsee verkkosivun oikeassa yläkulmassa). Sinun on vasemmapuoleiseen ikkunaan kirjoitettava saamasi käyttäjätunnus ja oikeanpuoleiseen ikkunaan saamasi salasana. Tämän jälkeen klikkaat painiketta "Kirjaudu", edellinen valikko häviää, tilalle ilmestyy teksti "logout" ja kaikki Kalaruokaverkon sivut aukeavat selattavaksesi.




Vuosi 2010




Voidaksemme ylläpitää kotisivujamme ja päivittää niitä, olemme päättäneet (Pyy, Nikkilä, Silvennoinen, Karjalainen) Kalaruokaverkon tukimaksuksi € 16,70 (2010). Muistutamme tuoreimmista ohjeista. Ne saat suoraan sähköpostiisi.
Varmista tästä kuluvan vuoden tiedotteiden saanti sekä verkkotunnustesi voimassaolo. Keräystilimme numero 800018-70465565. Merkkaa maksukuittiin "uutiskirjeet 2010".




takaisin alkuun

Liity tästä Kalaruokaverkkoon ja pääset suljetuille sivuille, olet postituslistallamme, joka takaa sinulle tuoretta tietoa elintarvikkeista sekä tuoreimmat reseptit.

Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745852
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net