Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Tiedote1 huhtikuu   • Tiedote 2 huhtikuu   • Tiedote 1 Toukokuu   • Tiedote 2 toukokuu   • Tiedote 1 Kesäkuu   • Tiedote II kesäkuu   • Tiedote I heinäkuu   • Tiedote II heinäkuu   • Tiedote I elokuu   • Tiedote II elokuu   • Tiedote I syyskuu   • Tiedote I lokakuu   • Tiedote II lokakuu   • Tiedote I marraskuu 

Kalan lämminsavustus



Tiedote II, kesäkuu 2011




Kalan lämminsavustus - yleistä


Lämminsavustuksen tehtävänä on antaa kalalle savustetun kalan maku ja kaunis, ruokahalua herättävä väri, ja lisäähän kalan savustus myös kalan
säilyvyyttä Riippuen kulloinkin käytettävästä savustuslaitteesta voidaan
savustustapahtuma jakaa kolmeen eri vaiheeseen: kuivatus, kypsytys ja
savustus.


Kuivatusvaiheen tarkoituksena on haihduttaa vettä pois kaloista. Ankeriaan
savustusta lukuun ottamatta kala pannaan vielä kylmään savustuspönttöön. Laitteen luukkuja ja savupeltejä pidetään auki ja lämmön annetaan nousta hitaasti. Kuivatusajan pituus riippuu savustimen tyypistä, kalojen koosta ja uunin vedosta. Kuivatusaika on noin puoli tuntia.


Kypsytysvaihe alkaa sulkemalla savustusuunin suuluukku, pienentämällä savupeltiä ja antamalla lämpötilan nousta ensin 60 – 70 asteeseen. Lämmitykseen on käytettävä pieniä hyvin kuivattuja pilkkeitä, eikä niitä saa lisätä liian nopeasti. On hyvä mikäli savustustilassa on lämpömittari. Lämpötila ei saisi nousta yli 110 asteen, pienellä kalalla (muikku) vähemmän. Tämän jälkeen lämpöä lasketaan noin 60 asteeseen. Kaiken kaikkiaan kalan (koosta riippuen)kuivatus ja kypsytys vie aikaa noin 45 minuuttia.


KUUNTELE (radiohaastattelu vuonna 2000)






Kokeilkaa ja valmistakaa sivuillemme lisätty juhannuskalaresepti!

Grillilohta purkissa




Tilaa tarjoiluvati

Tässä perinteinen ravintolaklassikko, teräksinen tarjoiluvati. Vati on ellipsin muotoinen (50 x 33 cm). Kata kalaruoka-annos tai porsaankyljykset kauniisti vadille.


Vadin hinta 19,30 €/kpl


Tilaa tästä





Hyvää Juhannusta!


KALARUOKAVERKKO ylläpito


Tiedote ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa (pääsääntöisesti) ja sitä julkaisee Suomen Kalaruoan Ystävät ry:n ylläpitämä Kalaruokaverkko.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475347
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net