Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Tiedote nro 1 Tammikuu   • Tiedote nro 2 Helmikuu   • Tiedote nro 3 Maaliskuu   • Tiedote nro 4 Huhtikuu   • Tiedote nro 5 toukokuu   • Tiedote nro 10 Lokakuu   • Tiedote nro 11 marraskuu 

Kalaruokaverkon A-ryhmäHelmikuu
Kalaruokaverkon A-ryhmä. Sinä kuulut parhaaseen A-kalansyöjäryhmään. Olemme iloisia kala-aatteesi vahvuudesta. Tervetuloa!


Kalaruoan terveellisyys puntarissa . Olemmeko tulleet tien päähän vai olemmeko vain tienharassa tuontielintarvikkeiden kohdalla ?


Kalaravinnon terveydelle suotuisiin ominaisuuksiin kiinnitetään julkisuudessa entistä enemmän huomiota. Lääketieteellisiä uutisia kalalle edullisista havainnoista nousee monissa maissa esille ja sen kielteiset riskin jäävät taka-alalle. Esimerkiksi tähän voisi ottaa Itämeren alueen PCB- riskit, jotka eivät juuri ole olleet vaikuttamassa keskustelun kokonaiskuvaan.


Tärkeimpänä terveydellisenä kalassa on monityydyttymättömiä omega-3 rasvahappoja sekä niiden määrällistä suhdetta omega-6 rasvahappoihin. Omega- 3-rasvahapot ovat lukuisissa selostetuissa tutkimuksissa osoittautuneet tärkeiksi sydäninfarktien ehkäisemisessä. Yhteyksiä sikiön aivojen kehittämiseen sekä mm. depression, nivelreuman ja lukihäiriön ehkäisemiseen tutkitaan.


Ehkä eniten huomiota on eurooppalaisessa julkisuudessa herättänyt kalan rasvahappojen vaikutus dementian ja nimenomaan Alzheimerin taudin ehkäisemisessä. Myös positiiviset neurologiset vaikutukset aivoissa olivat tutkimuksissa todennäköisiä.


Epäilemättä yksi kuumimmista on myös 2000-luvun alussa ollut omega -3-rasvahappojen vaikutus syöpään. Eri puolilta maailmaa on tullut tietoa, että syöpäpotilailla on alemmat omega -3-rasvahappojen pitoisuudet kuin terveillä. Kasvainkudosta koskeneiden laboratoriokokeiden mukaan omega-3 estää kasvainten kasvua, kun taas omega-6 voi sitä edistää. Mielenkiintoista tietoa, eikö totta.


Tuoreimmat sivuillemme lisätyt reseptit

Hauen kutua odotellessa!


KALARUOKAVERKKO tiedotteet

 
 
2745847
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki