Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Tiedote nro 1 Tammikuu   • Tiedote nro 2 Helmikuu   • Tiedote nro 3 Maaliskuu   • Tiedote nro 4 Huhtikuu   • Tiedote nro 5 toukokuu   • Tiedote nro 10 Lokakuu   • Tiedote nro 11 marraskuu 

Tiedote maaliskuu 2013


(napsauta turska suuremmaksi sen päältä klikkaamalla)
Suomen suurin turska.
Luvialainen troolari Midsjö sai trooliinsa suuren turskan ennen joulua vuonna 1997. Eikä sitä ennätystä ole tiettävästi vieläkään rikottu. Turska painoi 38 kiloa ja sen pituus oli yli puolitoista metriä. Kalan nosti troolariin kalastaja Pekka Valtanen.
RKTL:n tutkijan Eero Aron mielestä tuolloinen turska oli ehdottomasti suurin Suomessa saatu turska. 1980-luvun alkupuolella oli Aron muistaman mukaan saatu noin 35 kilon painoinen turska. Tämän nyt saadun yksilön arveli Aro olevan noin 14 – 16 vuotta vanha.






Tuoreimmat sivuillemme lisätyt reseptit

  • Paistetut silakat (Mannerheim)


  • <Sitruunapurjolla saa kivan, pirteän sitruunanomaisen maun pikkuahvenista valmistettuihin ahvenpihveihin. Sitruunapurjot ovat hieman kovia, mutta jauhamalla ne ahventen tapaan lihamyllyssä, saa ne pehmeiksi.
    Perinteinen lihamylly on mainio apuväline pikkukalojen syömäkuntoon jalostamisessa. Lihamylly jossa on riittävän pieni reikälevy, on ainoa oikea väline kalojen jauhamiseen. Yleiskone jauhaa kalan liian hienoksi, mutta ei kuitenkaan välttämättä jauha kaikkia ruotoja ja nahkaa.
    Nyt kevätauringon lämmittäessä se houkuttelee jäälle pilkkimään ja saaliiksi saattaa tulla kasa pieniä ahvenia ja särkiä. Kalan nahkan alla on ne maut, joten hyviä kalapihvejä haluavat kalastajat näkevät saaliin käsittelyssä sen vaivan, että suomustavat kaikki pikkukalat nylkemisen sijasta ja jauhavat kalat nahkoineen. Kalojen selkärangat ja niskat ovat paksuja, joten kalat kannattaa jauhaa kahteen kertaan. Muuten murekkeessa tai pihveissä saattaa niitä syötäessä tuntua liian karkeita ruodon palasia.

    Ahvenpihvit - sitruunapurjo

  • < Poista lämminsavustetusta kalasta ruodot. Eri kalalajeilla on eri määrä lihasruotoja. Jokaisella saman lajin kalalla se sijaan on yhtä monta ruotoa täsmälleen samoissa paikoissa. Mitä isompi kala, sitä suurempia ja sitä harvemmassa ruodot ovat.
    Selkäranka ja muut kookkaat ruodot on helppo poistaa, mutta jos epäilet pienten lihasruotojen olemassaoloa, savukalan voi myös jauhaa. Nahkan ja suurten ruotojen poistamisen jälkeen kala jauhetaan yhteen tai kahteen kertaan perinteisellä lihamyllyllä.
    Tahnan makuun vaikuttaa jonkin verran käytettävä kalalaji. Makuun ja rakenteeseen vaikuttaa paljon se, käytetäänkö ranskankermaa vai sulatejuustoa. Juuston maku tuntuu tahnassa voimakkaampana kuin ranskankerman, ja juustoon valmistettu tahna on myös kiinteämpää.

    Maukkaampi savukalatahna


Tiedote on myös luettavissa tästä




Hauen kutua odotellessa!


KALARUOKAVERKKO tiedotteet


Tiedote ilmestyy kerran kuukaudessa (pääsääntöisesti) ja sitä julkaisee Suomen Kalaruoan Ystävät ry:n ylläpitämä Kalaruokaverkko.



Ellet halua jatkossa vastaanottaa ajankohtaista tietoa kalasta ja kalaruoasta peru postitus
tästä.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745833
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net