Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Tiedote nro 1 tammikuu   • Tiedote nro 2 helmikuu   • Tiedote nro 3 maaliskuu   • Tiedote nro 5 tuoukokuu   • Tiedote nro 6 kesäkuu   • Tiedote nro 7 heinäkuu I   • Tiedote nro 7 heinäkuu II   • Tiedote nro 7 heinäkuu III   • Tiedote nro 8 elokuu I   • Tiedote nro 8 elokuu II   • Tiedote nro 9 syyskuu I   • Tiedote nro 9 syyskuu II   • Tiedote nro 9 syyskuu III   • Tiedote nro 10 lokakuu I   • Tiedote nro 10 lokakuu II   • Tiedote nro 10 lokakuu III   • Tiedote nro 11 marraskuu I   • Tiedote nro 11 marraskuu II   • Tiedote nro 12 joulukuu 

hovinsalon.fi UUTISKIRJE lokakuu III 2014




Suomalainen mies syö nakkeja mieluiten yksin


Miehet herkuttelevat nakeilla mieluiten yksin ja naiset puolestaan perheen kanssa, kertoo Atrian 3.10.2014 julkaisema Suuri suomalainen nakkitutkimus, johon osallistui yli 1 200 vastaajaa. Myös ikä vaikuttaa nakkimieltymyksiin: nuoremmille maistuu mausteisempi nakki ketsupin kera, vanhemman väen suosiessa lihaisaa ja kuorellista nakkia sinapilla.


Atrian tekemä nakkitutkimus paljastaa, että nakit ovat suomalaisille helppo arkiruoka, joka kuuluu ikään tai sukupuoleen katsomatta kodin ruokapöytään. Suomalaisille nakkiruokien ylivoimainen kunkku on nakit ja muusi. Tämä klassikkoruoka on jopa neljäsosan kyselyyn vastanneen suosikki. Toiseksi suosituimmalle sijalle nousi perinteinen nakkikastike.


Suomen nakkimaakunnaksi kyselyssä puolestaan ylsi Kainuu, jossa yli puolet kyselyyn vastanneista syö nakkeja vähintään kerran viikossa.


Joka toinen miesvastaaja kertoi nakkien maistuvan yöruokana nakkikioskilta syötynä, kun taas 46 % naisvastaajista kertoi nakkien maistuvan arkiruoan lisäksi mieluiten retkieväänä nuotiolla paistettuna.


Jos suomalaiset nauttivat nakkeja sellaisenaan, sipaistaan päälle mieluiten sinappia. Toiseksi suosituin lisäke nakille on kurkkusalaatti ja kolmantena vaihtoehtona tulee ketsuppi.



Suomalaisten nakkimaku muuttuu iän myötä



  • Kaikkien ikäryhmien mielestä täydellinen nakki on maukas. Nuoret, 15–24-vuotiaat suosivat kuitenkin mieluiten kuorettomia ja mausteisia nakkeja.
     
  • 25–35-vuotiaat arvostavat itse tehtyjä ja tulisilla mausteilla höystettyä nakkeja.
     
  • 35–44-vuotiaat kiinnittävät huomiota terveellisyyteen ja hakevat vähärasvaisia ja vähäsuolaisia nakkivaihtoehtoja.
     
  • Nakin rakenteeseen kiinnitetään huomiota erityisesti 45–54-vuotiaana, jolloin nakin halutaan olevan napakka ja napsahtava. Lihaisaa ja kuorellista nakkia suosivat yli 55-vuotiaat.

Lupaan olla tämän jälkeen tiedottamatta nakeista kuten muistakaan makkaroista, sillä ne eivät kuulu tähän portaaliin.



Olen ryhtynyt keräämään ja kalaruokaverkkosivuilleni liittämään tietoa eksoottisemmista maailman merien kaloista - ruokakalan näkökulmasta. Sivu on vielä toistaiseksi 20 kalaa selityksineen, mutta aikomus on sivulle saada tietoa noin sadasta, meille joillekin vieraista meren elävistä.

Heikki Karjalainen
25.10.2014




Uusimman sivuillemme lisätyn kalaruokaohjeen löydät tästä:
Aasialainen uunilohi



Hyvää myöhäissyksyä

KALARUOKAVERKKO tiedotteet



Hyvä tukijäsenemme, joko tukesi kalan puolesta on hoidettu. Maksat kerran ja olet varmistanut näiden tiedotteiden saannin. Keräystilimme numero on FI47 8000 1870 4655 65 - summa € 22 tai liity tästä. Kiitos tuestasi!

Saat tämän tiedotteen, koska olet liittynyt Kalaruokaverkon tiedotteiden postituslistalle. Uutiskirjeet lähetetään aina osoitteesta Hovinsalon.fi ja osoite kannattaa lisätä osoitekirjaasi tai luotettavien vastaanottajien listaan varmistaaksesi uutiskirjeiden saannin. Mikäli sähköpostiosoitteesi muuttuu, ota meihin yhteyttä kotisivujemme palaute linkin kautta. Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjeitä, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457306
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net