Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Tiedote nro 1 tammikuu   • Tiedote nro 2 helmikuu   • Tiedote nro 3 maaliskuu   • Tiedote nro 5 tuoukokuu   • Tiedote nro 6 kesäkuu   • Tiedote nro 7 heinäkuu I   • Tiedote nro 7 heinäkuu II   • Tiedote nro 7 heinäkuu III   • Tiedote nro 8 elokuu I   • Tiedote nro 8 elokuu II   • Tiedote nro 9 syyskuu I   • Tiedote nro 9 syyskuu II   • Tiedote nro 9 syyskuu III   • Tiedote nro 10 lokakuu I   • Tiedote nro 10 lokakuu II   • Tiedote nro 10 lokakuu III   • Tiedote nro 11 marraskuu I   • Tiedote nro 11 marraskuu II   • Tiedote nro 12 joulukuu 

Joulukalat ja vähän muutakin 2014



hovinsalon.fi UUTISKIRJE joulu 2014




Joulun 2014 kalaruuat ja muutakin








Tässä Punajuurigraavatussa lohessa suolataan lohi käyttäen punajuurta makua antamaan. Reseptissä se raastetaan raa`asta punajuuresta. Jotain tavanomaisesta poikkeavaa siis.



Toisessa graavilohessa on käytetty sokeria enemmän, jota tapaa suosivat ruotsalaiset, olen kuullu. Lisäksi tähän Sokerisuolatussa graavilohiohjeessa on mukana Sinappikastikeohje, joka antaa lisäpotkua joulupöytään.



Höyrytetty siika ottaa makuun mukaan katkarapuja ja pienen määrän raastettua inkivääriä. Todettakoon että siika oli usein takavuosina huonosti saatavana, mutta nykyisin sen viljely (kasvatus) tekee mahdolliseksi saatavuuden myös ennen joulua. Ohjeeseen kannattaa tutustua ehkä jopa siikaa valmistaa, sillä kalan mukaan sopivat hyvin sitruunamarinoitu fenkoli tai porkkanapyree.



Hiillostettu kylmäsavulohi-ohjeeseen sisältyy fenkolimajoneesi. Ohje kehottaa leikkaamaan paksuiksi viipaleiksi lohen, jotka paahdetaan ja nautittaessa sen lisukkeeksi sopii mainiosti helppotekoinen fenkolimajoneesi.



Pinaattinen kalamureke valmistetaan valkolihaisesta kalasta (hauki, siika tai ahven). Ohjeessa kalafileet jauhetaan monitoimikoneella, joten hauen y-ruodotkaan eivät tunnu hampaiden koloissa. Pinaatti kalamassassa ennen hautumaan laittamista antaa hienon maun. Katso kuva ja valmista - on joulun kalaruuista kuin piste i:n päällä.



Muikkukeitto ei ole joidenkin mielestä ehkä jouluinen, mutta vaihdetaan myös kalaruokatottumuksia näin jouluna ja valmistetaan usein raskaan joulupöydän vastapainoksi kalasoppa, muikkukeitto.



Karamellisoitu ylikypsä kasleri on tässä lanseeraamamme vaihtoehto "kinkkumötkäleelle". Ei ylenpalttisesti kovia rasvoja - tämä "kinkku" painaa vain 1,5 kg. Sen valmistaminen vaatii jonkin verran enemmän viitseliäisyyttä, mutta joulun eteen on uhrauduttava. Kuriositeettina mainittakoon että itse valmistin viimejouluksi lampaanviulun.



Fetajuusto-lampaanlihapullat saattavat kuulua arkiseen ruokapöytään ehkä sunnuntairuuaksi, mutta kuitenkin olen sen liittänyt tähän tiedotteeseen. Voi Fetajuusto-lampaanlihapullat valmistaa vaikka uuden vuoden ruuaksi.



Rauhaisaa joulua!

KALARUOKAVERKKO tiedotteet



Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjeitä, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745851
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net