Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakukon kivulias tie Brysseliin   • Täyssäilyke   • Afroditen auringon alla   • Madetta ja valkoviiniä   • Maksaa kartanon tapaan   • Broilerinfileet käärittynä Parman kinkkuun   • Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!   • Rautapannun hehkutus   • Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Hirvimakkara on hyvin miedon makuista   • Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen   • Rapeakuorisen siian lisukkeeksi katkarapupasta   • Viisi herkullista juhannusreseptiä   • Kevyesti savustettu ja paistettu siika kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä   • Ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohta   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Avocado-katkarapu tournedos   • Syyskalastus 2016 alkanut   • Lohikalojen syysrauhoitus alkanut   • Kylmäsavukirjolohi   • Grillatut lampaankyljykset saavat seurakseen täytettyä munakoisoa    • Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla   • Muikun jäänalta nuottaus nykymenetelmin   • Erilainen joulukattaus 2016 

Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee




hovinsalon.fi


elokuu I 2016




Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee




  • 600 g lampaan ulkofileetä


    Marinadi


  • 1 dl öljyä
  • 1-2 hienonnettua salottisipulia
  • 3 kevyesti murskattua valkosipulinkynttä
  • rosmariinia, timjamia, musta- ja valkopippuria myllystä


    Yrttikuorrutus


  • 1 dl basilikanlehtiä
  • 1 dl persiljaa
  • 1 dl ruohosipulia
  • 0,5 tl karkeaa suolaa
  • 2-3 dl maustamatonta majoneesia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl raastettua valkoista leipää
  • musta- ja valkopippuria myllystä


    Perunapaistos


  • 250 g uuniperunaa
  • 100 g voita
  • valkopippuria, suolaa

Valmistus


Valmista marinadi sekoittamalla reseptin aineet keskenään. Poista lampaanfileestä näkyvä rasva ja kalvot. Marinoi fileitä 1-2 vrk marinadissa.


Hienonna yrtit ja suola monitoimikoneessa. Lisää majoneesi, vaalea leipä ja sekoita tasaiseksi. Mausta valkosipulilla ja pippurilla. Tarkista suola.


Ruskista marinoidut lampaanfileet kevyesti pannulla. Mausta ne pippurilla ja suolalla. Sivele yrttikuorrutus fileiden päälle ja paista 200 C uunissa noin 5 minuuttia. Mehevimmillään fileet ovat, kun liha on sisältä hieman punertavaa ja pinnalta kauniin ruskeaa. Tarjoile perunapaistoksen ja tuoreiden vihannesten kanssa.


Perunapaistos


Kypsennä perunoita 200 C uunissa noin tunti. Kuori perunat ja survo voin ja mausteiden kanssa. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa se voideltuihin annosvuokiin. Paista 200 C asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kumoa paistokset lautaselle rapea pinta ylöspäin.


© Antti Vahtera



Tuotekuvat suurenevat kuvaa klikkaamalla!




Kalatietoa vapaa-ajan kalastajille:



Kalastuksenvalvojat ovat liikkeellä kesävesillä


Kalastuslaki uudistui vuoden alussa. Kalastuslupien ja pyydysten merkintöjen lisäksi kalastuksenvalvojat seuraavat kuinka hyvin kalastajat ovat omaksuneet kalojen uudet pyyntimitat ja rauhoitusajat.


Kalastajan on nyt todella helppoa hoitaa kalastuslupa-asiansa kuntoon. Kalastonhoitomaksun saa vuodeksi 39 eurolla, viikoksi 12 eurolla tai vuorokaudeksi viidellä eurolla. Luvalla saa kalastaa lähes koko Suomen alueella yhdellä vavalla ja vieheellä. Kalastajia kohdattaessa kalastuksenvalvojien linja on pääasiassa neuvova, mutta ilman vaadittua kalastonhoitomaksua kalastamisesta seuraa 100 euron rikesakko.


Pyydykset tulee merkitä niin että vesillä liikkuva voi ne havaita. Vesiliikennealueella verkkomerkkinä on oltava 1,2 metriä vedenpinnan yläpuolelle ulottuva salko, jossa on 20 x 20 cm lippu. Pintaverkoissa on oltava tuplaliput. Muilla alueilla voi käyttää 15 cm vedenpinnan yläpuolelle ulottuvaa kohoa. Verkkoon ja katiskaan on muistettava laittaa pyytäjän yhteystiedot.




Punaviini / Mendoza / Argentiina


Bodega Norton


Cabernet Sauvignon


10,98 € (0,75 l)


” Tummasävytteinen tuoksu on kypsän marjainen, muistuttaen muun muassa mustaherukoita. Tuoksussa on myös maanläheisiä ja paahteisia piirteitä. Suuntäyttävä maku seuraa aromeiltaan tummaa tuoksua. Viini on reilun hedelmäinen ja tästä johtuen pyöreän pehmeä. Kypsät parkkihapot antavat ryhtiä, mutta suutuntuma on varsin kiltti. Viinissä on reilusti savuisia piirteitä, samoin lähes makeaa mausteisuutta. Nielua lämmittävä jälkivaikutelma on pitkä ja harmoninen.”



Hyvää alkavaa myöhäiskesää

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki Karjalainen


Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. Maksat kerran ja kuulut Hovinsalon ruokarenkaaseen. Keräystilimme numero on FI16 5042 0020 0353 65 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!



Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602477
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net