Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakukon kivulias tie Brysseliin   • Täyssäilyke   • Afroditen auringon alla   • Madetta ja valkoviiniä   • Maksaa kartanon tapaan   • Broilerinfileet käärittynä Parman kinkkuun   • Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!   • Rautapannun hehkutus   • Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Hirvimakkara on hyvin miedon makuista   • Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen   • Rapeakuorisen siian lisukkeeksi katkarapupasta   • Viisi herkullista juhannusreseptiä   • Kevyesti savustettu ja paistettu siika kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä   • Ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohta   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Avocado-katkarapu tournedos   • Syyskalastus 2016 alkanut   • Lohikalojen syysrauhoitus alkanut   • Kylmäsavukirjolohi   • Grillatut lampaankyljykset saavat seurakseen täytettyä munakoisoa    • Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla   • Muikun jäänalta nuottaus nykymenetelmin   • Erilainen joulukattaus 2016 

Avocado-katkarapu tournedos




hovinsalon.fi


elokuu II 2016




Avocado-katkarapu tournedos




  • 4 avocadoa


  • n. 500 g kuorittuja jättikatkarapuja
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 dl smetanaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl Dijon sinappia
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • runsaasti silputtua tilliä ja ruohosipulia
  • mustapippuria myllystä, suolaa

Valmistus


Leikkaa avocadoista päät ja työnnä kivi ulos. Kuori avocadot ja pyörittele sitruunan mehussa. Sekoita katkaravut, smetana, majoneesi, yrtit ja mausteet. Nosta avocadot lautaselle pystyyn ja täytä katkarapuseoksella.


© Antti Vahtera



Pariloitu kylmäsavukirjolohi viimeistelee grillatun salaatin




  1. Suosittelen valmistamaan tälle aromikkaalle viinille maukkaan salaatin. Aloita kastikkeen tekemisellä. Raasta majoneesin joukkoon runsaasti pecorino -juustoa ja lorauta ohennukseksi hieman appelsiinimehua. Rouhaise mukaan mustapippuria ja anna maustua.
  2. Hanki kaupasta sydänsalaattia ja leikkaa salaatit pituussuunnassa halki. Laita halkaistut salaatit vuokaan tai kulhoon ja lusikoi joukkoon hieman öljyä. Pyörittele salaatteja öljyssä.
  3. Halkaise granaattiomena ja pidä sitä kädessä alassuin kulhon tai lautasen päällä. Koputtele isolla lusikalla tai kauhalla kuoreen. Näin saat parhaiten siemenet irti. Lisää siementen joukkoon runsaasti hienonnettua ruohosipulia, loraus öljyä ja suolaa.
  4. Kuumenna grilli tai sen parila ja grillaa halkaistuja salaatteja leikkauspinta alaspäin hetkisen ajan. Käännä salaatit, mausta ripaukselle suolaa ja grillaa pikaisesti myös toiselta puolelta.
  5. Lisää kuumalle parilalle myös kylmäsavukirjolohiviipaleita ja paista nopeasti.
  6. Nostele lautaselle muutama grillattu salaatinpuolikas, lusikoi pinnalle granaattiomenan ja ruohosipulin sekoitusta ja nosta pariloidut kalaviipaleet päälle. Revi kalalle hieman rucolaa ja lusikoi pecorino-majoneesia raidoiksi annokseen. Nauti aromikkaan Muscatin kera!




Valkoviini / AC Alsace / Ranska
Dopff & Irion


Muscat


Bodega Norton


Cabernet Sauvignon


12,99 € (0,75 l)


” Avoin ja makean aromikas tuoksu tuo mieleen punaisen omenan, päärynän, persikan ja hunajan. Kuiva mutta hedelmäinen, tuntuvan mausteinen maku tuo tuoksun aromien lisäksi mieleen kukkaisen parfyymisyyden, lähes hillotun sitruunankuoren ja rusinan. Leveä ja hieman lämminhenkinenkin maku saa ryhtiä terhakkaan, sitrusaromisen hapokkuuden ja tuntuvan mineraalisuuden ansiosta. Viini jättää mausteisen, runsaudestaan huolimatta veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.”




Hyvää orastavaa syksyä

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki Karjalainen


Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2454559
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net