Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakukon kivulias tie Brysseliin   • Täyssäilyke   • Afroditen auringon alla   • Madetta ja valkoviiniä   • Maksaa kartanon tapaan   • Broilerinfileet käärittynä Parman kinkkuun   • Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!   • Rautapannun hehkutus   • Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Hirvimakkara on hyvin miedon makuista   • Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen   • Rapeakuorisen siian lisukkeeksi katkarapupasta   • Viisi herkullista juhannusreseptiä   • Kevyesti savustettu ja paistettu siika kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä   • Ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohta   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Avocado-katkarapu tournedos   • Syyskalastus 2016 alkanut   • Lohikalojen syysrauhoitus alkanut   • Kylmäsavukirjolohi   • Grillatut lampaankyljykset saavat seurakseen täytettyä munakoisoa    • Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla   • Muikun jäänalta nuottaus nykymenetelmin   • Erilainen joulukattaus 2016 

Syyskalastus 2016 alkanut




hovinsalon.fi


elokuu III 2016




Syyskalastus 2016 alkanut




Harjoitan verkkokalastusta Mikkelin Kyyvedellä, joka tunnetaan komeista kuhavonkaleista. Satamassa voi tuon tuosta havaita, kuinka pitkienkin matkojen päästä tulevat laskevat veneluiskasta uisteluveneensä Kyyveteen ja suuntaavat järvelle kokeilemaan kalaonneaan.


Tätä kirjoittaessa on järvivesi liian lämmintä, joka on merkki siitä että kookkaampi kala, kuhakin, on syvänteissä. Veden kylmetessä tämän hetkisestä +17 - asteesta noin +10 - asteeseen kalansaaliit huomattavasti kasvavat.


Kalastan siis verkoilla ja käytössäni on 8 - 10 pyyntikelpoista verkkoa. Näistä kolme verkkoa ovat 5 m korkeita tuplia (60 m) ja solmuväli näissä verkoissa on 60 mm. Pieni kala uikoon siis verkon silmästä läpi kasvamaan.


Kutsun itseäni virkistyskalastajaksi vapaa-ajan kalastajanimen sijaan, sillä se kuvaa filosofista asennettani kalastamiseen, kalaruokiin ja siihen liittyvään elämäntapaan. Kalastan valmistaakseni ja syödäkseni kalaa.


Näiden tiedotteiden, sen lisäksi että pyrin lisäämään julkaisukertoja, painopiste siirtyy enemmän kalastamisesta tiedottavaksi unohtamatta uusia valmistusohjeita.


Kalastukseen käytettyjä päiviä ei lasketa elinpäiviä ynnätessä

.
-Babylonialainen sanonta-



22.8.2016


Syksyn ensimmäinen kuha päätti nousta maihin - kala ja fileet. (suurenna kuvia klikkaamalla)


Kuha-pekonirullat




Julkaisen valmistamani kuhaohjeen kolmannesta itse kalastetusta reilun kilon kokoisesta kuhasta.


Tässä ovat kuvatekstit ja varsinainen kuvakollaasi on alla olevan linkin takana. Bone Appetit!


  1. Kuva 1. Tämän ruoan raaka-aineeksi valittiin kaksi 1,2 kiloisen kuhan nahattomat fileet sekä paketti Amerikan pekonia. Kuhafileet maustettiin suolalla ja pippurilla myllystä.
  2. Kuva 2. Leikkaa kuhafileet pituussuuntaan noin sentin levyisiksi. Saatat löytää fileestä pikkuruodot sen tyvipäästä. Ne poistuvat samalla kätevästi.
  3. Kuva 3. Rullaa ensin kuhafileesiivu, jonka jälkeen pyri kierittämään tiukasti kuharulla pekonisiivulla. Sulje rulla coctail- tai hammastikulla.
  4. Kuva 4. Paista kuha-pekonirullia paistinpannulla esim. valkosipuli-oliiviöljyssä välillä käännellen noin 10 minuuttia.
  5. Kuva 5. Asettele kuha-pekonirullat kuumuutta kestävään vuokaan. Lisää kermaa noin 1 dl ja paista 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia.
  6. Kuva 6. Kuha-pekonirullat ovat kypsyneet ja niitä voi nauttia perunamuhennoksen ja vihreän salaatin kanssa.



Katso ohje kuvineen tästä




Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. Maksat kerran ja kuulut Hovinsalon ruokarenkaaseen. Keräystilimme numero on FI16 5042 0020 0353 65 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!




Kuulaita syyspäiviä kaikille

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki Karjalainen


Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602527
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net