Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakukon kivulias tie Brysseliin   • Täyssäilyke   • Afroditen auringon alla   • Madetta ja valkoviiniä   • Maksaa kartanon tapaan   • Broilerinfileet käärittynä Parman kinkkuun   • Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!   • Rautapannun hehkutus   • Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Hirvimakkara on hyvin miedon makuista   • Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen   • Rapeakuorisen siian lisukkeeksi katkarapupasta   • Viisi herkullista juhannusreseptiä   • Kevyesti savustettu ja paistettu siika kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä   • Ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohta   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Avocado-katkarapu tournedos   • Syyskalastus 2016 alkanut   • Lohikalojen syysrauhoitus alkanut   • Kylmäsavukirjolohi   • Grillatut lampaankyljykset saavat seurakseen täytettyä munakoisoa    • Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla   • Muikun jäänalta nuottaus nykymenetelmin   • Erilainen joulukattaus 2016 

Kylmäsavukirjolohi




hovinsalon.fi


syyskuu II 2016




Kylmäsavukirjolohta




Kirjolohi tuotiin Suomeen alun perin Pohjois-Amerikasta. Suomessa sitä nimitettiin englanninkielisen nimen Rainbow trout perusteella sateenkaarirauduksi tai forelliksi. Vuonna 1965 presidentti Urho Kaleva Kekkonen keksi nimetä sateenkaariraudun kirjoloheksi, joka vakiintui kalan suomalaiseksi nimeksi. Kekkosen keksimä nimi kalamiehiin upposi, koska taustalla on jalompi motiivi.


Ei kalastus ole minulle harrastus – se on vakaumus”, tapasi Kekkonen sanoa, kun kyseltiin kalastuksen merkitystä hänelle.


Kylmäsavukirjolohi



Graavaus


Kylmäsavustus (kuva on ylösalaisin, valitan)



Kylmäsavustuksessa ei lämpötila saisi nousta yli 24 asteen mieluummin lämpötilan pitäisi olla 21-22 astetta. Suolaus kannattaisi tehdä graavisuolauksena! Jos savustuksen aikana lämpötila alkaa kohota liiaksi ja käytössäsi on vanhasta mutta toimivasta jääkaapista tehty savustuskaappi, kytke jääkaappi päälle ja käännä termostaatti +4 asteeseen. Savustusaika riippuu savunmuodostajasta eli 9 - 12 tuntia




Tästä löydät linkit viimeksi sivuilleni lisätyistä kylmäsavukirjolohiresepteistä:


Mandariinitäytteiset kirjolohirullat


Maukas kirjolohi-perunagratiini




Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. Maksat kerran ja kuulut Hovinsalon ruokarenkaaseen. Keräystilimme numero on FI16 5042 0020 0353 65 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!




Syksy on totta

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi



Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601445
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net