Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakukon kivulias tie Brysseliin   • Täyssäilyke   • Afroditen auringon alla   • Madetta ja valkoviiniä   • Maksaa kartanon tapaan   • Broilerinfileet käärittynä Parman kinkkuun   • Vielä ehtii nauttia talviherkkua blinejä!   • Rautapannun hehkutus   • Aromikas kuorrute viimeistelee kuhafileen   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Hirvimakkara on hyvin miedon makuista   • Aromikas kuorrute viimeistelee karitsanfileen   • Rapeakuorisen siian lisukkeeksi katkarapupasta   • Viisi herkullista juhannusreseptiä   • Kevyesti savustettu ja paistettu siika kesäisellä kukkakaali-perunalisäkkeellä   • Ravuilla herkuttelu on yksi kesän kohokohta   • Yrteillä kuorrutettu lampaanfilee   • Avocado-katkarapu tournedos   • Syyskalastus 2016 alkanut   • Lohikalojen syysrauhoitus alkanut   • Kylmäsavukirjolohi   • Grillatut lampaankyljykset saavat seurakseen täytettyä munakoisoa    • Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla   • Muikun jäänalta nuottaus nykymenetelmin   • Erilainen joulukattaus 2016 

Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla




hovinsalon.fi


lokakuu II 2016



Rapeaksi paistetut kampasimpukat lepäävät mehevällä kurpitsarisotolla




Tämän ruokavinkin seuraksi suosittelen paistettuja kampasimpukoita mehevän kurpitsarisoton kera.

  1. Halkaise hankkimasi myskikurpitsat pituussuuntaan. Kaavi siemenet pois ja pyörittele kurpitsanpuolikkaat öljyssä, mausta reilulla suolalla ja muutamalla tipalla hunajaa. Laita kurpitsat uunipellille ja paahda niitä noin 175 asteisessa uunissa, kunnes ovat kypsiä. Kaavi kurpitsanliha kuoristaan kattilaan, lisää tilkat kanalientä ja kermaa. Kiehuttele miedolla lämmöllä hetkisen ja soseuta tasaiseksi pyreeksi tehosekoittimessa muutaman voinokareen kera. Tarkista maku.
  2. Valmista tämän jälkeen varsinainen risotto. Hienonna sitä varten valko- ja salottisipulia. Aseta paksupohjainen kattila tai pata liedelle. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä, sekä lisää joukkoon sipulit ja risottoriisi. Kuullota hetkinen. Kiehauta toisessa kattilassa tilkka valkoviiniä ja kanalientä. Voit käyttää esimerkiksi liemitiivisteitä. Lisää nestettä kuullotettujen raaka-aineiden joukkoon vähitellen. Muista sekoittaa taajaan. Kun riisi alkaa olla hieman yli ”al dente”-kypsyyden, lisää joukkoon kurpitsapyreetä, mustapippuria ja reilusti parmesanraastetta. Tarkista maku ja lisää halutessasi mascarponea.
  3. Kuumenna paistinpannulla pikku tilkka öljyä ja nokare voita. Paista kampasimpukat nopeasti molemmin puolin. Mausta suolalla ja pippurilla. Vältä paistamasta liikaa etteivät kampasimpukat kuivu. Lisää lopuksi pannulle ohueksi suikaloitua kylmäsavuporonpaistia.


    Nostele mehevää risottoa lautaselle, nostele kampasimpukoita päälle ja viimeistele risotto lusikoimalla kampasimpukoille rapeaksi paistuneita paistisuikaleita. Nauti Kracherin herkullisen viinin kera.





Valkoviini / Qualitätswein Burgenland / Itävalta


Kracher, Pinot Blanc


13,98 € € (0,75 l)


"Herkullinen, avoin, kypsän hedelmäinen, lähes eksoottinen tuoksu on puhdaspiirteinen. Kuiva ja tuoksua myötäilevästi hyvin hedelmäinen maku. Siinä on punaista omenaa, hunajamelonia, keltaista luumua ja mausteisuutta. Leveää suutuntumaa ryhdittää reilu sitrusmainen hapokkuus. Runsas viini jättää pitkään maistuvan, mineraalisen, aprikoosisen ja kukkaisen mausteisenkin jälkivaikutelman."



Kuulakkaita syyssäitä

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki Karjalainen


Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. Maksat kerran ja kuulut Hovinsalon ruokarenkaaseen. Keräystilimme numero on FI16 5042 0020 0353 65 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!



Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601428
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net