Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Talvinen kalaruoka made. Oletko valmis?   • Kalastusluvat yli 65 v   • Kalatalouden Keskusliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi Vesa Karttunen   • Aromikas lammaspata viimeistellään chorizolla ja feta-juustolla   • Myyntitiski palaa Alkoon   • Keskikesän juhla   • Onni yksillä, kesä kaikilla   • Hunaja-etikkaglaseerattua kananpoikaa   • Parhaat palat pihveiksi 

Kalastusluvat yli 65 v




hovinsalon.fi


tammikuu II 2017



Kalastusluvat yli 65 v




Erilaisilla pienillä yhteyskunnallisten maksujen keräämisellä ja erityisesti maksujen korottamisilla valtiovalta yrittää paikata jatkuvasti kasvavaa valtion velkaa. Ne ovat vaatimattomia velkaan nähden, mutta usein raskaita kansalaiselle. Nyt on herännyt keskustelu käynnistää uudelleen kalastusmaksujen perintä uudelleen yli 65 -vuotiailta vapaa-ajan kalastajilta. Niiltä jotka vielä kalastavat, ja jotka ovat häviävä harrastajapopulaatio



Kalastusmaksuja kertyi vuodelta 2016 liki kaksi miljoonaa euroa vähemmän kuin mitä uuden kalastuslain valmistelun yhteydessä arvioitiin.


Kalastusmaksujen kertymä jäi vuonna 2016 selvästi odotettua niukemmaksi. Uuden kalastuslain valmistelussa varauduttiin 10,6 miljoonaan euron kertymään, mutta se jäikin 8,7 miljoonaan.


Pari kolme vuotta sitten keskusteltiin kiivaasti, pitääkö eläkeläisten maksaa kalastusmaksua. Kiistely päätyi siihen, että 65 vuotta täyttäneet päätettiin jättää edelleen kalastusmaksun ulkopuolelle. Eläkeläisten vapautus kalastusmaksuista on ollut voimassa vuodesta 1997 lähtien.


Seniorien osallistuminen kalatalouden rahoitukseen on noussut nyt uudestaan keskusteluun. Kalatalouden Keskusliitto ehdottaakin maksuvelvollisuuden laajentamista kaikkiin yli 18-vuotiaisiin kalastajiin lukuun ottamatta ongintaa, pilkkimistä ja silakan litkausta.


Varsinais-Suomen Ely-keskuksen kalastusmestari Paavo Suominen pitää ehdotusta järkevänä:


"Suuret ikäluokat ovat eläköitymässä, eikä heidän tarvitse maksaa kalastusmaksua. Lisäksi maksu on nykyään pienempi kuin aiempi vanha kalastuksenhoitomaksu ja läänikohtainen viehelupa olivat yhteensä."


"65 vuotta täyttäneet ovat juuri se ikäluokka, joka kalastaa eniten. Kun tapaan valvontakierroksilla tämänikäisiä kalastajia, tuntuisi maksun laajennus olevan heille ihan ok. Erityisempää vastustusta en ole kuullut", Suominen toteaa.


Eduskunnan valtiovarainvaliokunta totesi joulukuussa vuoden 2017 budjettia koskevassa mietinnössään, että kalatalouden edistämisen kannalta on kestämätöntä, jos kasvava senioriväestö ei osallistu lainkaan maksuihin.


"Nykyään noin viidesosa kalastajista on 65 vuotta täyttäneitä. Kymmenen vuoden päästä heitä on neljäsosa", laskeskelee apulaistoiminnanjohtaja Vesa Karttunen Kalatalouden Keskusliitosta.


(jotenkin ristiriitaista tietoa - tämän tiedotteen koodaajan mielipide)



Tuoreimmat sivuilleni lisätytyt valmistusohjeet

  • Juustoinen jauhelihamureke
    Tässä simppeliohje arkiruoaksi; aineosat yksinkertaiset (lihapullataikina), murekkeen sisään sulanut juusto lisää makua.
  • Munat Florentine
    Kananmunien myytti "kaloripommista" on taakse jäänyttä aikaa. Munat ovat terveellisiä, eikä munaruoka silloin tällöin ole lainkaan pahaksi.




Punaviini / Vinho Regional Península de Setúbal / Portugali


DFJ Vinhos;Castelão


9,49 € (0,75 l)


”Mehevän marjainen tuoksu on tummasävytteinen. Siinä on kypsää kirsikkaa ja multaisuutta. Keskitäyteläinen maku on suunmyötäinen ja sekin hyvin kypsän marjainen. Aluksi lähes makea maku ryhdittyy eloisan hapokkuuden ja kypsien tanniinien ansiosta. Viini jättää hieman suuta supistavan, rustiikkisen, hennon nahkaisenkin jälkivaikutelman.”



Aurinkoisia, keväisiä säitä

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki Karjalainen.


Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!



Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745859
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net