Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Talvinen kalaruoka made. Oletko valmis?   • Kalastusluvat yli 65 v   • Kalatalouden Keskusliiton uudeksi toiminnanjohtajaksi Vesa Karttunen   • Aromikas lammaspata viimeistellään chorizolla ja feta-juustolla   • Myyntitiski palaa Alkoon   • Keskikesän juhla   • Onni yksillä, kesä kaikilla   • Hunaja-etikkaglaseerattua kananpoikaa   • Parhaat palat pihveiksi 

Aromikas lammaspata viimeistellään chorizolla ja feta-juustolla




hovinsalon.fi/ruokarengas TIEDOTE helmikuu 2017 II




Aromikas lammaspata viimeistellään chorizolla ja feta-juustolla




Tämänkertaisen viinin seurassa maistuu ensi viikolla alkavan hiihtolomakauden kunniaksi aromikas lihapata. Suosittelisin valmistamaan sen lampaanlihasta, mutta voit halutessasi käyttää myös nautaa.


Hanki esimerkiksi paistilihaa. Leikkaa liha kuutioiksi tai suikaleiksi. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja ruskista lihoihin kaunis pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun otat lihat pannulta, lorauta pannulle tilkka punaviiniä ja saat näin kaikki hyvät maut paistinpannulta mukaan.


Kuumenna toisessa padassa tilkka öljyä ja kuullota siinä runsaasti hienonnettua sipulia ja valkosipulia, sekä kuutioitua porkkanaa ja selleriä. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää joukkoon tomaattipyreetä ja pyörittele hetkinen. Lisää seuraavaksi pataan ruskistetut lihapalat, pannulta huuhtomasi paistoliemi, tomaattimurskaa, tuoretta timjamia ja rosmariinia sekä kuutioitua tai suikaloitua chorizomakkaraa. Hauduttele hetkinen.


Lorauta pataan vielä hieman punaviiniä ja lisää liha- tai riistalientä sen verran että kaikki raaka-aineet peittyvät. Lisää pataan vielä kivettömiä oliiveja ja paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia.


Hauduttele hiljalleen padassa tai mikäli lähdet ulkoilemaan, voit nostaa padan myös uuniin.


Kun lihat ovat mukavan mureita ja pataruoka mehevöitynyt, tarkista maku.


Valmista padan lisukkeeksi riisiä tai perunamuusia. Nostele riisi tai perunat lautaselle ja kauho aromikasta lihapataa seuraksi. Viimeistele pata murentamalla pinnalle reilusti fetajuustoa.


Nauti luonteikkaan Ripasson kera.






Punaviini / DOC Valpolicella Superiore 2014 / Veneto, Italia


Corvina, Rondinella


13,00 € (0,75 l)


”Miellyttävän mehevä, hieman kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja orastavasti myös nahkaisuutta viestivä tuoksu. Melko täyteläinen maku seuraa erittäin läheisesti tuoksun vivahteita. Viinissä on lisäksi hapankirsikkaa ja hentoa savuisuutta. Suutuntumaltaan viini on aluksi hyvin mehukas ja pehmeä. Viini saa eloa kypsän tanniinisuuden lisäksi eloisasta hapokkuudesta. Kokonaisuus jättääkin herkullisen marjaisen, orastavan eläimellisen ja nahkaisen jälkivaikutelman.”




Mikä on mielipiteesi tämän tiedotteen sisällöstä. Tykkää tai purnaa, tieto tulee suoraan Heikin postilaatikkoon. PALAUTE.




Terveellistä ja hyvän makuista kevättä!

HOVINSALON LAMPOLA/ruokarengas tiedotteet

Hovinsalon lampola
Heikki Karjalainen


Liity Hovinsalon Lampolan Ruokarenkaaseen ja olet tiedotteittemme postituslistalla. Keräystilimme numero on FI16 5042 0020 0353 65 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä. Tehdään hyvää yhdessä!


Jos et enää halua vastaanottaa uutiskirjeitä, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745888
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net