Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kuinka onnistuu mateen kutu?   • Akvaviittigraavattua lohta   • Maksalaatikko   • Punaviini / IGT Puglia / Apulia, Italia   • Karjalanpaisti   • Kalassa parempi proteiinikoostumus kuin lihassa   • Vuoden viiniravintola 2018: Muru   • Jouluruoat 2018 I 

Kuinka onnistuu mateen kutu?
hovinsalon.fi


tammikuu 2018
Kuinka onnistuu mateen kutu?

Mateen kalastaminen pilkkimällä pakkassäällä


Jokavuotinen mateen kutuaika lähestyy ja sen mukana valmistettava herkullinen madekeiton tai mademuhennoksen valmistus. Mateen maksa - herkku vailla vertaa. Kuinka tänä vuonna?


Iltahämärässä mateen pilkkiminen on vapaa-ajan kalastajien mielipuuhaa. Ja mitä kovempi pakkanen sitä parempi ennuste on saada saalista. Hyvät varusteet on oltava, lämmintä yllä ja alla.

Madepilkkijä tarvitsee syötiksi särjen tai kuoreen, ellei ole saatavilla pilkin. Tuhti vapa ja siima - naru, jonka päässä jykevä koukku, koukkuhara. Monet sanovat sen olevan vaivan arvoista ja vie voiton kukkoahventen pilkkimiselle.

Varsinainen rysäkalastus rysäkalastus on erikseen, mutta laitamme tähän kuvan maderysästä. Niillä monet väittävät saaneensa runsaita madesaaliita.Vaikka tutkijat ovat todenneet, ettei made katso säätä lähtiessään kosioreissulle, on oltava pimeä ja kylmä, kohtuullisen vahva jääpeite motivoi mateen. Tärkeää mateen pyynnissä on tietää mateen uintireitit järven/meren pohjassa.


Etsi tästä sopiva maderesepti
Ruokarenkaan tiedotteet; tietoa terveellisestä ruoasta ja uudet reseptit postilaatikkoosi. Maksat kerran ja kuulut Hovinsalon ruokarenkaaseen. Keräystilimme numero on FI38 5042 0020 0353 57 - summa 22,00 € NYT VAIN 11,00 € tai liity tästä.


Kevättä kohti

Hovinsalon.fi/ruokarengas tiedotteet

hovinsalon.fi
Heikki.Karjalainen@hovinsalon.fi


Jos et enää halua vastaanottaa tiedotteita, vastaa tähän viestiin otsikolla POISTA.
 
 
2745905
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki