Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Kalastusviikko 14-20.4.2008

Alkavan viikon päivälämpötilat viittaavat että hauki nousee kudulle? Oikean puolen kuvasta voit suurentaa säätilaennusteen.
Oheiseen kuvasarjaan olemme aakkosjärjestyksessä (ei paremmuus-) koonneet ne yleisimmät saaliskalat, joita nousee kalavesistämme verkoilla ja muilla seisovilla pyydyksillä.AhvenHauki


Kuha


LahnaMade


MuikkuSärki


SäyneSiika


Taimen

Päivälämpötilat nousevat?


Maanantai
Aamulla säätä "tutkaillessa" leijaili ilmassa hauen kudun soidinmemnot. Venettä kääntämään ja katiskat rantavesiin.
(Päivitetty klo 0630)

Tiistai
Eilen kylmää ja jopa lunta taivaalta, mutta tänään? Jään hakkaamista venevalkaman kohdalta. Toinen homma hauen kutua ajatellen oli pienen, lirittävän puron avaaminen lapiolla. Oja on olemassa, mutta vuosien myötä siihen on kertynyt roskaa ja moskaa. Uskoisin hommasta olevan hyötyä, koska pienikin virtaus tuo mukanaan happipitoista vettä matalaan lahteen. Jää sulaa siltä kohdalta sutjakammin ja siitä seuraa hauen nousu sulaan kohtaan kosiohommiin. Huomenna, keskiviikkonakin sääennuste lupaa +7...10, tänään bongasin +8.
(Päivitetty klo 2005)

Ei norjalaista lohta kylältä


Keskiviikko
Norjalaista "kassilohta" ei todellakaan haeta vapaa-ajan asunnolle, joka sijaitsee suomalaisen kalarikkaan järven rannalla. Sama kun veisi kukkakaupan kukkia kyläreissulle maalle, jossa luonnonkukkia ovat niityt valtoimenaan. Pöyristyttävää!
Päivälämpötila keikkui +5..+7 asteen välillä - jäät haurastuvat vauhdilla. Yksi katiska pyytämään lähelle laituria. Saas nähdä. Lisähommana jäiden vapautumista auttaen jään hakkaamista turvallisen matalasta rannasta. Siellä se hauki lymyää. Säätilaennuste lupaa torstaiksi lämmintä joka edesauttaa lisätä katiskoiden määrää rantaveteen.
(Päivitetty klo 1922)


Klikkaa loppuviikon sääennustetta. Näet kuvan kookkaampana.

Torstai
Ei se aina mene niin kun on suunnitellut. Jää mustenee eikä jäälle ole menemistä - ei siis kalaankaan. Yksi katiska on pyytämässä laiturin päässä (vettä 1 metri), mutta tänäkään aamuna ei kalaa tullut. 200 metrin päässä, paikassa, johon hauki nousee, on vesi vapaa jäistä, mutta sinne ei ole menemistä. On kahden, kolmen päivän kysymys kun venholla pääsee paikalle.

Perjantai
Hauki molskahti kello 13.30. Ranta auki järveen laskevan puron kohdalla, vettä noin 60-70 cm, matala ranta, josta johtuen vesi nousee rantapusikkoon. Otollinen hauen kutupaikka. Vielä kun ottaa huomioon Kyyveden vuosittaisen veden korkeuden vaihtelut, kutualue on täysin kuivaa maata jo Juhannuksena.

Lauantai
Aurinkoinen aamu (klo 9) ajoi kevyen muoviveneen kanssa hauen kutupaikalle. Mukana ven ja laskin "sopiville" paikoille neljä katiskaa. Hiljaa liikkuen, välillä pysähtyen ihmettelin sitä menoa. Selkäevät veden yläpuolella hauet siinä seurustelivat. Yritin laskea veneen viereen, harppuuna valmiina, mutta hereillä olivat hauetkin. En saanut saalista.

Sunnuntai
Katiskoissa ei saalista ja meno jatkui kokiessa katiskoita aamukymmeneltä. Tein muutaman katiskan siirron mielestäni paremmalle paikalle. Säätilaennuste alkavalle viikolle on hyvä; päivisin noin 7 asteen lämpö, yöllä jokunen aste pakkasta. Olisiko kudun alkamiselle tärkeää, että sameahko vesi kirkastuessaan olisi hauen liikkeelle lähtevä tekijä?

Tämän kalastusviikon kalansaalis on 0.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2475151
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net