Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Kalakaupan ihanuus ja kurjuus   • Helsingin silakkamarkkinat 2006   • Turun silakkamarkkinat 2006   • Kalatiskejä 2007   • Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja   • Pangasiustarjous 14.1., 17.1.2008   • Kalaherkut Nygren, Tampere   • Norjalaisen kassilohen invaasio   • Kalakauppa on luottamuskauppaa   • Helsingin silakkamarkkinat 2014 

Kalakauppiaalla on jouluna paras apaja


Helsingin Wanha Kauppahalli houkuttelee jo nuoriakin asiakkaita.

kirjoitti Kauppalehti 19.12.2007.

Kalakauppiaalle joulu on vuoden kiireisintä aikaa. Helsingin Wanhassa Kauppahallissa kauppias Petri Nätti joukkoineen graavaa kaloja illat ja yöt ja myy niitä päivät. Melkein kaikki asiakkaat ja heidän toiveensa ovat tuttuja vuosien varrelta. Nätti iloitsee siitä, että myös nuoret ihmiset ovat löytäneet Kauppahallin, eikä hiljaisia viikkoja juuri enää ole.
Kauppahalli on Nätille tuttu jo lapsuudesta. Äiti Marja Nätti on ollut kalakauppias 35 vuotta, ja tekee monet kalakaupan valmisteet yhä itse.
Meillä on oma linja ja omat tuotteet. Joka vuosi tuomme tarjolle jotain uutta, tänä vuonna on näitä kalahyytelöitä ja savustettua sampea. Kilpailu kovenee, ja tämä on meidän tapamme pärjätä

Petri Nätti sanoo.
Kalakauppiaan pitää tietää täsmälleen, milloin kala on pyydetty ja mistä se on tullut. Näitä asioita kysytään paljon.
Esimerkiksi venäläistä kaviaaria emme enää osta, koska sampia salakalastetaan siellä paljon. Kaikki kaviaarimme tulee Ranskasta.

Kova kuhina käy Kauppahallissakin joulun aatonaattona ja aattona. Nätti muistuttaa, että moni kalatuote säilyy mainiosti useita päiviä, joten sen takia niiden ostamista ei tarvitse jättää viime tippaan.

Kauppatorilla pari kalatelttaa
Wanhan Kauppahallin liepeillä on Kauppatori, jossa kalakauppaa kautta vuoden tekee vielä pari kalakauppiasta.
Jari Tainio on myynyt siellä kalaa 15 vuotta. Kun hän aloitti, torilla oli vielä toistakymmentä kalan myyjää. Tällä viikolla Tainio on herännyt Sipoon–kodissaan jo puoli neljältä, jotta kaikki on ajoissa valmista asiakkaita varten. Jouluna kaupaksi käyvät erityisesti lohi ja siika. Lipeäkalaakin vielä ostetaan, mutta yhä vähemmän.
Itse en syö joulupöydässä oikeastaan muuta kuin kalaa. Kun on parikymmentä eri vaihtoehtoa, ei siinä kinkkua enää jaksakaan.

Tainio antaa vinkin lohen paistamiseen:
Pannulle ohuita siivuja, ne voi paistaa pelkässä suolassa, voita ei rasvaiseen kalaan tarvitse. Lisukkeeksi voi tehdä jonkun kylmän kastikkeen, vaikka kermaviilistä.

Lähde: Kauppalehti, Pirkko Tammilehto

 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745892
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net