Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Viinien tarjoilulämpötilat   • Viinin dekantointi   • Rypälelajikkeita 

VIININ DEKANTOINTI



Viinin dekantointi tarkoittaa viinin kaatamista karahviin. Dekantointiin on kaksi syytä. Sen avulla halutaan poistaa viinistä pullon pohjalle mahdollisesti syntynyt sakka. Toisaalta dekantointi antaa nuorille tanniinisille punaviineille pehmeyttä ja monipuolisuutta, kun viini pääsee kosketukseen ilman kanssa ja saa happea.

Dekantointiin tarvitaan siis viinipullon lisäksi karahvi. Tarvitaan myös valo, taskulamppu tai kynttilä. Valo asetetaan siten, että se ei häikäise, mutta auttaa näkemään pullon kaulasta karahviin valuvan viinin läpi. Viini kaadetaan hitaasti ja vakaasti pullosta yhdellä kertaa hieman kallistettuun karahviin. Kun ensimmäiset sakat näkyvät pullon kaulalla, kaataminen lopetetaan heti. Viiniä jää tällöin vähän pullon pohjalle, mutta viis siitä. Pääasia, että lasiin kaadettu viini maistuu hyvältä!



 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2745904
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net