Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Chaine de Rôtisseurs   • Terveellinen suomalainen ruokavalio päihittää välimeren ruokavalion   • Suomalaisen ruoan puolesta   • Jari Tervon kolumni   • Maaseudun Tulevaisuus tutkimus   • Kettiömestari Eero Mäkelä   • Vuoden 2011 Hovimestari Jani Nurminen   

Chaine de Rôtisseurs - PaistinkääntäjätChaine de Rôtisseurs - eli tuttavallisemmin paistinkääntäjät on kansainvälinen gastronominen järjestö, jonka päämaja on Pariisissa ja pääkieli on ranska. Järjestö toimii noin 100.ssa maassa ympäri maailman. Järjestön ydin on gastronomiassa, ruokakulttuurin ja ruokailutapojen kunnioittamisessa, kansallisen keittiön vaalimisessa ja sen kehittämisessä. Järjestön tavoitteena on maailmanlaajuisesti saattaa yhteen gastronomiasta kiinnostuneet harrastelijat ja ammattilaiset. Yksi järjestön tärkeimpiä tehtäviä on antaa nuorille ja lahjakkaille kokeille mahdollisuus kehittää itseään ja demonstroida ammattitaitoaan vuosittaisten kilpailujen merkeissä. Kilpailut on järjestetty tässä mittakaavassa vuodesta 1977 lähtien.
Paistinkääntäjien Kansalliset Nuorten Kokkien Kilpailut Gastro Messuilla


Torstaina 13.3.2008 kilpailtiin Gastro Messuilla Paistinkääntäjien Vuoden Nuori kokki- tittelistä. Kilpailijat valittiin alueellisten karsintojen perusteella. Tänä vuonna osa suomen kymmenestä voutikunnasta yhdisti voimansa alueellisten karsintakilpailujen järjestämisessä.Itse kilpailu toteutettiin korikilpailuna eli kilpailijat eivät tienneet pakollisiksi määrättyjä raaka-aineita etukäteen. Raaka-aineet nähtyään kokeilla oli 30 minuuttia aikaa suunnitella ja kirjoittaa 3 ruokalajin menu ja sen jälkeen 3,5 tuntia aikaa valmistaa menu 4 hengen lautasannoksina. Pakollisina raaka- aineina oli kokonainen siika, fenkoli, porsaan ulkofileetä ja niskaa, perunoita, Remy V.S.O.P konjakkia, tummaa suklaata ja lakkoja. Lisäksi kilpailijoilla oli käytössään laaja valikoima muita raaka- aineita.

Teemu Korkalaisen menun alkuruoka sisälsi paistettua siikaa, siikamureketta, fenkoli-porkkanasalaattia, kermaista kalalientä ja porkkanapyreetä. Pääruoaksi Teemu valmisti paistettua porsaan ulkofileetä, ylikypsäksi haudutettua ja friteerattua porsaanniskaa, perunapyreetä, valkosipulivoissa paistettuja papuja ja tomaattia sekä tummaa valkosipulikastiketta. Jälkiruoka-annoksesta löytyi lakkapiirasta, suklaamoussea, konjakkimarinoituja lakkoja sekä mansikkapyreetä.

Tuomaristo arvosteli kilpailijoiden annokset maun, ulkonäön, omaperäisyyden ja haasteellisuuden perusteella. Lisäksi keittiötuomari arvioi kilpailijoita teknisen taidon, raaka- aineiden hyväksikäytön, työn organisoinnin, ammattimaisuuden ja hygienian noudattamisen perusteella.
Teemu Korkalainen lähtee edustamaan suomea kansainvälisiin Nuori kokki- kilpailuihin Pariisiin syyskuussa 2008.

Tulokset:
1. Teemu Korkalainen, Sky Hotel Ounasvaara. Lapin ja Oulun Voutikunta
2. Reino Sarka, Ravintola Näsinneula. Tampereen Voutikunta
3. Juho Saralehto, Ravintola Mami & Pojat. Turun ja Pohjanmaan Voutikunta
4. Miika Toivola, Kylpylähotelli Peurunka. Lahden ja Jyväskylän Voutikunta
4. Tiia Tahvanainen, Joensuun Teatteriravintola. Savon ja Karjalan Voutikunta
4. Kasper Salomäki, Helsingin Palvelualojen Oppilaitos, Ravintola Olo. Helsingin Voutikunta

Tuomariston kokoonpano:
Päätuomarina toimi Sami Hiltunen ja keittiötuomarina Arja Luiro. Ammattilaismakutuomareina toimi Ulla Liukkonen, ja Mika Roito. Amatöörimakutuomarina toimi Antti Hemmi, Kari Kovamäki ja Ari Arvonen.

Kilpailun tukijat:
Kilpailun sponsoreina toimi Atria Suomi Oy, Vihannespörssi Oy, Arvo Kokkonen Oy, Maxxium Finland Oy. Kilpailu järjestettiin Electroluxin asentamissa kilpailukeittiöissä.

Kilpailu jakautuu kolmeen osioon: Kukin voutikunta järjestää alueellisen karsintakilpailun, joiden voittajat ilmoitetaan kansalliseen kilpailuun. Kansallisen kilpailun voittaja edustaa maataan kansainvälisessä kilpailussa. Kansainvälisen kilpailun suomalaisvoittaja nähtiin vuonna 2005, kun Arto Rastas kapusi korkeimmalle korokkeelle Bermudalla.

Kansainvälisen kilpailun voittajalle on maineen, kunnian, Arthur Bolli- palkinnon ja Wüsthoffin veitsisalkun lisäksi palkintona on muun muassa harjoittelujakso legendaarisessa Pariisin Gordon Bleu -koulussa

Alueellisiin kilpailuihin voivat osallistua kaikki keittiöammattilaiset, jotka ovat kansainvälisten kilpailujen aikana, eli ennen 1.9.2008 alle 27 vuotiaita. Kilpailijoiden tulee olla suomen kansalaisia ja heidän on oltava kokoaikaisessa työsuhteessa. Kilpailijoiden työnantajana tai esimiehenä on oltava Paistinkääntäjien aktiiviseen jäsenistöön kuuluva henkilö, vähintään arvolla Chef Rôtisseur.


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728802
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net