Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Matsutake   • Korvasieni   • Keltavahvero l. kantarelli   • Mustatorvisieni   • Suppilovahvero   • Lampaankääpä   • Voitatti   • Kangastatti   • Männynherkkutatti   • Herkkutatti   • Karvarousku   • Kangasrousku   • Kuusenleppärousku   • Koivuhapero   • Keltahapero   • Sillihapero 

Korvasieni




Korvasienet ovat täällä taas (kevät 2009)



Innokkaimmat sienestäjät ovat jo nähneet korvasieniä pohjoista Suomea myöten.

Sienet näyttävätkin ponnahtelevan maasta ihan ajallaan, sillä perinteisesti korvasienen satokausi on ajoittunut juuri toukokuulle.

Arktiset Aromit ry kuitenkin muistuttaa sienen oikean käsittelytavan olevan tärkeää, jotta sienen sisältämä myrkyllinen aine saadaan poistettua. Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran mukaan sieniä on keitettävä runsaassa vedessä kaksi kertaa vähintään viiden minuutin ajan.

Korvasienellä on tumma lakki ja se muistuttaa muodoltaan tippaleipää.

Korvasienten käsittely

  1. Korvasienen käsittely alkaa hiekan harjaamisella. Jalan tyvi leikataan pois. Sienet halkaistaan, sillä etanat viihtyvät ontossa lakissa.
  2. Korvasienet on keitettävä kahteen kertaan runsaassa vedessä (1 osa sieniä ja 3 osaa vettä) vähintään viisi minuuttia ja huuhdeltava hyvin molempien keittokertojen jälkeen runsaassa vedessä.
  3. Korvasieniä voidaan säilöä kuivaamalla ne rapeiksi. Kuivattuja korvasieniä on liotettava vähintään kaksi tuntia ennen käyttöä (10 g sieniä ja 2 dl vettä). Liotuksen jälkeen korvasienet keitetään kahteen kertaan kuten tuoreet korvasienet.
  4. Korvasieniä kuivattaessa tai keitettäessä on tuuletettava hyvin. Korvasienten liotus- tai keittovettä ei saa käyttää ruoanvalmistuksessa.
  5. Korvasienen kuljetuksessa ja käsittelyssä on otettava huomioon, että siitä haihtuu myrkyllisiä kaasuja.

Vaiva kannattaa, sillä korvasieni sopii erinomaisesti keittoihin ja kastikkeisiin. Siinä on hieno ja tunnistettavan voimakas aromi ja ravunlihaa muistuttava koostumus. Väkevän maun vuoksi korvasientä ei kannata käyttää ruoassa ylenpalttisesti, varsinkin jos syöjät ovat herkkävatsaisia.




 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2456081
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net