Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Lämpötilahallittavien elintarvikekuljetusten logistiikkaopas   • Päivittäistavarayhdistys (PTY)   • Myllyn Paras Oy   • Skåne Meijerier   • SHOP-IN-SHOP   • Atrian pakkausmerkinnät   • HK:n Ehta naudanlihatuotteet sopivat vaativallekin ostajalle   • Atrian pakkauksiin ja uusia tuotteita kevään 2008 valikoimiin   • Gastro 2008   • Kotimaista koriin, herkkuja pöytään   • Atrian syysuutuudet 2009   • HK:n syysuutuudet 2009   • LIDL Suomi   • Älä osta   • Gastro 2010 

HK:n syysuutuudet 2009





HK valmistautuu viileneviin päiviin ja pimeneviin iltoihin haudutettavin viljapossutuottein. Ateriat kruunataan uusilla herkullisilla valmiskastikkeilla. Koulujen alkaessa myös välipalavalikoimaa laajennetaan ja mikroaterioihin tuodaan muutama uusi mutta perinteikäs makuvaihtoehto.



HK Ruokatalon juuret ulottuvat aina vuoteen 1913 saakka. Lounais-Suomen Osuusteurastamona aloittaneeseen yritykseen liitettiin myöhemmin mm. vuonna 1949 perustettu Helsingin Kauppiaat Oy, jonka myötä käyttöön tuli HK-tuotemerkki. Herkullisten lihavalmisteiden perinne ja osaaminen ovatkin siirtyneet makkaramestareiden välityksellä sukupolvelta toiselle lähes sadan vuoden ajan.



Padassa haudutetut Viljapossun talouskyljykset

  • 1 rasia HK Viljapossun talouskyljyksiä (maustamattomat)
  • öljyä tai voita
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • ½ palsternakka
  • 5 kpl mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • rosmariinia
  • 1 tl suolaa

Kuori juurekset ja sipuli. Pilko ne reiluiksi paloiksi. Ruskista kyljykset voissa tai öljyssä padassa. Lisää juurekset ja freesaa hetki. Lisää pataan vettä niin että kyljykset juuri ja juuri peittyvät. Lisää mausteet ja hauduta kyljyksiä 125 asteisessa uunissa tai miedolla lämmöllä liedellä vähintään puoli tuntia. Kyljyksistä tulee sitä mureampia ja mehukkaampia mitä pidempään niiden antaa hautua. Tarjoa kyljykset perunasoseen kera.

Viljapossun sisäpaisti, hunajapippuri (n. 1,2 kg) on puolitettu mehevä viljapossun sisäpaisti. Se on pintamarinoitu hunajapippurimarinadilla ja siinä on mausteena myös aavistus valkosipulia. Paisti on kevyt alle 4 %:n rasvapitoisuudellaan.
Viljapossun uuniliha luulla (n. 1 kg) on valmistettu viljapossun lavasta/etuselästä. Tuote on hitaasti haudutettava uuniruokien kuningas.

Uudet herkulliset valmiskastikkeet viimeistelevät aterian

Herkulliset HK valmiskastikkeet kruunaavat juhla-aterian tai tekevät helposti arjestakin juhlan. Valikoimassa on kolme suosikkikastiketta sekä monikäyttöinen kastikepohja. Kahden desilitran tetroihin pakatut kastikkeet ovat säilöntäaineettomia ja valmistettu aidoista raaka-aineista.

HK Punaviinikastikkeen avulla on helppo tehdä arjestakin juhlaa. Suosittelemme kastiketta pihvin tai paistin kanssa.
HK Kermakastike on perinteinen ja täyteläinen kermakastike, joka sopii erinomaisesti lihapullien tai -murekkeen seuraksi.
HK Demi-glace kastikepohja on aidoista luista pitkään kokoon keitetty kastikepohja, josta valmistuu helposti herkulliset kastikkeet. Se sopii myös patojen maustamiseen.
Raikas ja täyteläinen klassikkokastike
HK Bearnaisekastike sopii niin lihan, linnun kuin kalankin kanssa.

Välipalavalikoima laajenee

Välipalojen kulutus kasvaa koko ajan ja yhä useampi korvaa aterian välipalalla. Siksi HK Ruokatalo laajentaa välipalavalikoimaansa HK Paahtopalalla (170 g). Paahtopala on maukas ja kuitupitoinen (4,2 %) täytetty leipätasku, jonka makuvaihtoehdot ovat Broileri-ananas ja Bolognese. Tuotteen voi lämmittää leivänpaahtimessa, uunissa tai mikrossa, mutta se on herkullinen myös kylmänä.

Uusia perinteisiä makuvaihtoehtoja valmisruokiin

HK Riistakiusaus (300 g), HK Jauhelihakastike ja muusi (300 g) sekä HK Lohikiusaus (300 g) täydentävät nykyisten valmisruokien valikoimaa. Riistakiusauksen riistaisen maun takaavat saksanhirvi, porsaanliha ja pekoni. HK Jauhelihakastike ja muusi edustaa puolestaan perinteistä kotiruokaa, joka maistuu helposti myös lapsille. HK Lohikiusaus korvaa nykyisen HK Kirjolohikiusauksen.

Kariniemen tuo syksyyn monipuolisia uutuuksia

Syksyllä Kariniemen tuo markkinoille todellisen tuoteinnovaation - herkullisen Kananpojan palapaistin. Toinen maukas uutuus on Kananpojan kevyet sisäfileet, jotka maistuvat vaikka sellaisenaan paistettuna. Lisäksi tutut Minuuttipihvi® - ja suikalesarjat saavat uudet maut, jotka maistuvat koko perheelle.


Kariniemen Kananpojan palapaisti, miedosti suolattu (n. 800 g)
Kotoisan maun uunissa kätevästi kypsyvälle palapaistille antavat maustepippuri, kuivattu sipuli sekä laakerinlehdet. Tuote sopiikin maultaan hyvin myös lapsille. Palapaisti on suomalaista broilerin filee- ja reisilihaa valmiina paloina ja sisältää vain
5 % rasvaa ja 0,9 % suolaa.

Kariniemen perinteinen palapaisti


  • 1 pkt Kariniemen Kananpojan palapaisti, miedosti suolattu, n. 800 g
  • 3 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ruukku tuoretta persiljaa
  • suolaa

Kuori ja pilko juurekset reiluiksi paloiksi. Laita öljy pataan ja kuumenna, ruskista Kananpojan palapaisti kevyesti. Lisää juurekset ja vettä niin että pata peittyy. Lisää pieni ripaus suolaa.
Hauduta n. 45 minuuttia.
Silppua persilja ja mausta palapaisti persiljalla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.


Kariniemen Kananpojan kevyet sisäfileet, miedosti suolattu (n. 600 g)
Kevyet sisäfileet maistuvat sellaisenaan paistettuna tai sopivat erinomaisesti esim. salaatteihin ja kastikkeisiin. Mieto suolaus tekee tuotteesta murean sekä nopeasti valmistuvan. Tuote on kevyt ja vähärasvainen (rasvaa alle 2 %).

Kananpojan kevyet sisäfileet ja paistettuja sieniä

  • 1 pkt Kananpojan kevyet sisäfileet, miedosti suolattu
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rasia sieniä, esim. siitake, osterivinokas tai herkkusieni
  • 2 rkl Hoisin-kastiketta
  • tuoretta korianteria
  • 2 dl Jasmiiniriisiä

Mittaa kattilaan 2 dl Jasmiiniriisiä ja 4 dl vettä. Laita kansi päälle ja keitä riisi kypsäksi. Pilko sienet reilun kokoisiksi paloiksi.
Paista Kananpojan sisäfileitä pannulla tilkassa öljyä, kunnes ne ovat kypsiä ja kullanruskeita. Nosta fileet syrjään ja ruskista sienet kevyesti pannulla tilkassa öljyä. Mausta sienet Hoisin-kastikkeella ja ripottele päälle tuoretta korianteria makusi mukaan.

Kerma maustaa Minuuttipihvit ja tomaatti suikaleet

Kariniemen Kananpojan suositut Minuuttipihvi- ja suikalesarjat laajenevat syksyn tullen uusilla mauilla.

Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi, kermainen (n. 700 g, 6-8 kpl) tuotepakkaus pitää sisällään lempeän kermaisia broilerinfileestä ohueksi leikattuja pihvejä. Kariniemen Kananpojan tomaattisuikaleet (400 g) sopivat puolestaan erinomaisesti esim. pastakastikkeisiin ja maistuvat hyvin myös lapsille. Suikaleiden raaka-aineena ovat filee- ja paistisuikaleet (50 % / 50 %).

Lähes 100 vuoden perinteitä kunnioittaen HK tuo markkinoille uuden Mestarin -leikkelesarjan: perinteisiä hyviä makuja.

Mestarin -sarjan lisäksi perinteinen maksamakkarasarja laajenee uudella Maalaismaksamakkaralla.

Herkulliset uudet leikkeleet

Mestarin Viljapossun ylikypsä keittokinkku (200 g)

Mestarin Viljapossun leppäsavukinkku (200 g) on laitettu reilunkokoisiksi viipaleiksi.









Mestarin Lauantai (250 g) puolestaan on perinteisen makuinen, herkullinen lauantaimakkara, joka tuodaan valikoimiin Kevyt Lauantain rinnalle.










Mestarin Gouter (250 g) taas on kinkkumakkaratyyppinen, herkullisen täyteläisen makuinen leikkelemakkara.
Lisäksi HK Mestarin -sarjan alle siirtyvät tutut HK Luostarinmäen meetvursti (100 g) sekä Ohuen ohut härän kylmäsavufilee (100 g).







Maalaismaksamakkaraa ja suolakurkkua palttoonnapilla


  • 1 pkt HK Maalaismaksamakkara
  • 1 pussi palttoonnappeja
  • 2 suolakurkkua
  • 1 pussi saksanpähkinöitä
  • 1 punasipuli

Leikkaa suolakurkut viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa siitä ohuita lohkoja. Murskaa saksanpähkinät lihanuijalla tai veitsellä leikkaamalla karkeaksi muruksi.
Kasaa palttoonnapin päälle on siivu suolakurkkua, viipale maalaismaksamakkaraa, punasipulia ja saksanpähkinöitä.

Kotimaisesta lihasta valmistettujen tuotteiden merkkinä pakkauksissa on Hyvää Suomesta -joutsenlippu.


HK Ruokatalo uusii leikkelepakkauksiaan: Uusissa sini-vihreissä pakkauksissa merkittävästi vähemmän pakkausmateriaalia
Ruokatalo uudistaa leikkelepakkauksia syksyn aikana. Uutta on paitsi uusi, raikkaan sini-vihreä ilme, myös merkittävä pakkausmuovin vähennys. Uusista pakkauksista syntyy jopa 59 % vähemmän pakkausjätettä kuin ennen.

Uudistus koskee kahta pakkaustyyppiä ja 15 tuotetta. Suojakaasuun pakattujen (esimerkiksi Ohuen ohuet) leikkeleiden kansi vaihdetaan ohuempaan, uudelleen suljettavaan kalvoon. Vaaleiden leikkelemakkaroiden kova suojakaasupakkaus vaihdetaan joustavaan tyhjiöpakkaukseen.

Uudet sini-vihreät pakkaukset jopa 59 % parempi valinta

Tiedostavat kuluttajat tekevät entistä useammin kokonaisvaltaisia elintarvikevalintoja myös pakkausten perusteella. Pakkausuudistuksen jälkeen HK käyttää leikkelepakkauksiinsa 2-5 kertaa vähemmän muovia suhteessa sisältöön, kuin alan muut suuret toimijat. Lisäksi uudet leikkelepakkaukset ja niiden sini-vihreä ilme on testattu kuluttajatutkimuksen ja -testien avulla (*.

Uudenlaisten pakkausmateriaalien käyttö hyödyttää sekä kauppaa että kuluttajaa. Uusien pakkausten myötä tuotteet pystytään pakkaamaan tiiviimmin ja käyttämään 37 % - 59 % (** vähemmän pakkausmateriaalia aiempaan verrattuna, joka vuositasolla tarkoittaa n. 115 500 kg (*** pakkausmuovin vähennystä. Käytön jälkeen uudet pakkaukset menevät entistä pienempään tilaan ja tuottavat selvästi vähemmän talousjätettä.

Uusissa pakkauksissa on myös jo aiemmin paljon kiitosta saanut selkeä infopalkki sekä tieto kuinka paljon kustakin pakkaustyypistä on vähennetty pakkausmuovia.

Pakkausten sisällöt pysyvät ennallaan

Vaikka pakkaukset saavat uuden ulkoasun ja muodon, niin varsinainen tuote eli herkulliset leikkeleet pysyvät ennallaan.

Uusia pakkauksia on tuotu kauppojen leikkelehyllyihin elokuun puolivälistä alkaen.




 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2068614
 
Hovinsalon.fi, Saarisalontie 88, SF- 51600 Haukivuori
Webbinen.net