Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Avustajia toiminnassamme vuosien varrelta




Jaakko Kolmonen, opetusneuvos, keittiömestari, ei enempiä esittelyjä kaipaa. Veijo Vanamon kanssa he aloittivat TV-ruokaohjelmat, jonka jälkeen Jaakko on ohjeistanut meitä suomalaisia monissa lähiruokaan liityvissä kysymyksissä. Näin Jaakko vastasi kysymykseemme lampaankääpä sienestä:
"Kääpäjuttu on ihan oikein.
Jos kääpästä tai esim. kanttarellista tekee pakastamisen jälkeen kastiketta, kannattaa sienet kuumentaa pannulla tai kattilassa niin, että ne uivat omassa liemessään. Senjälkeen pakastaa sienet liemineen. Näin ne säilyvät hyvin. Sulattamisen jälkeen voi sitten sienilientä käyttää kastikkeeseen osana liemestä."
Kokkikolmonen



Wiljam Pyy, monien ravintoloiden liemissä marinoitunut keittiömestari ideoi kalaruokaohjeita sivuillemme, tarkistaa eri osa-aineiden ominaisuuksia ja sopivuutta. Wiljami ottaa osaa myös Kalaruokaverkon päätöksen tekoon.






Jaakko Rahola, valtavan tietomäärän myös kalasta omaava espoolainen. Äyriäisistä ja viineistä olemme saaneet Jaakolta arvokasta tietoa.
SYÖTAVIÄ SANOJA IWF Helsinki





Pentti "Pena Arvela, "Turun kirjeenvaihtajamme", Slow Food- järjestön kantava voima. Ottanut kantaa kalaruokaohjeisiimme, maistoi Pangasius suchsia, Haimonnia, vietnamilaista viljeltyä kalaa.
SLOW FOOD




Martti Wallén, "Espanjan kirjeenvaihtajamme", kommentoi sikäläistä ruokakulttuuria. Merikrotti-aiheesta vaihdoimme mielipiteitä ja häneltä saimme Kalaruokaverkkoon ohjeita ja tietoa. Hänen suosikkejaan pohjoismaisista kalaruuista ovat Janssonin kiusaus ja Oopperakellarin silakat.
MERIKROTTIA UUNISSA (Valencia)




Simo Sipola, vuodesta 1998 hankkinut leipänsä televisiotoimittajana. Terveydenhuolto, ympäristön suojelu, luonnonkalakannat erityisesti kiinnostavat ja kiehtovat. Hanakka mies kokkaamaan kalaa.
WOKATTUA INKIVÄÄRISIIKAA




Erkki "hauki" Pulliainen, kuului yhdistyksemme hallitukseen ennen vuosituhannen vaihdetta. Veistelee omia uistimia ja vaappuja Joroisten kesäpaikallaan. Pitää erityisesti haukiruuista. Kirjoitti "proteiinipitoisen" artikkelin Kalansyöjä- julkaisuumme.
SIENIHAUKI




Immo "igor" Peitsara, kuului yhdistyksemme hallitukseen kuusi vuotta. Rakastaa turkkilaista ruokakulttuuria ja erityisen lähellä kotimaisista kalaruuista on uunilahna.
HAUDUTETTU LAHNA




Heikki "fisu" Karjalainen, toimi vuosituhannen vaihteessa yhdistyksen toiminnanjohtajana, päivittää ja lisää tietoa kalasta ja kalaruoasta näille verkkosivuille.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2540898
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net