Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Pangasius suchi   • Tilapia, Raamatun kala   • Piikkimonni   • Monni   • Kultaotsa, ahven   • Kalapakasteet   • Hoki- kalaa Valamossa 
Kultaotsa - ahven
Yleistä





Kultaotsa-ahventa arvostetaan Välimeren maissa kun meillä meidän ahventa.
Kalan tunnistaa kiiltävän harmaasta väristä ja sen poskissa sekä silmien
kohdalla sijaitsevista kullanvärisistä täplistä (nimi). Kalan arvostusta
kuvannee parhaiten se, että jo muinaisessa Kreikassa kalaa uhrattiin
jumalatar Afroditelle.


Kultaotsa-Ahventa tuo maahan: www.arvokokkonen.fi (Linkki)

Esiintyminen

Kalaa esiintyy villinä kaikissa Välimeren maissa sekä Pohjois-Atlantilla.

Kasvatus

Kultaotsa-ahventa myös kasvatetaan useissa Välimeren maissa ja yleisin
viljelymuoto on kassikasvatus merellä. Näin sitä on saatavana varsinaisen
sesongin ulkopuolellakin ja se on tasalaatuista. Kala teurastetaan
300 - 400 g painoisena, jolloin sitä on ruokittu 6 - 7 kuukautta.

Kala kaupassa

Hyvin varustetun kalakaupan tiskillä Kultaotsa-ahventa on saatavana
300 - 400 g kokoisena pannuvalmiina tuotteena, suomustettuna ja kidukset
poistettuna. Kalan liha on vaaleaa ja kiinteää ja sen voi valmistaa kokonaisena
grillissä, haudutettuna viinissä, täytettynä uunissa tai paistettuna pannulla.
Monipuolinen!

Ravintoarvot/ 100g

 
Energiaa 96 kcal
Proreiinia 1,9 g
Rasvaa 0,4 g

Ja kuten muistamme, tässäkin kalassa on runsaasti Omega- 3 rasvahappoja.



 
 
| Etusivu | Ruokarengas | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2140688
 
Hovinsalon.fi, Alppikatu 9 B 00530 Helsinki
Webbinen.net