Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Grillaaminen   • Pakastaminen   • Pakasteasetus   • Kalasta fileetä   • Kalasäilyke ja sen valmistus   • Kalasta ruokaa- kurssi 2003   • Mäti-info   • Kalan savustus   • Sinihomejuusto-lohitasku   • Kirjolohen fileeraus   • Mateen nylkeminen   • Muikun puhkominen   • Silakan siivous   • Hauen hyödyntäminen   • Kalasta ruokaa kurssi 2008   • Savusiian siivuous   • Ruodoton haukifilee   • Videot   • Silakkapihvit uunissa 

Savusiian siivous




Kaupasta ostetun savusiian käsittelyssä ei ole mitään ihmeellistä nauttii sen sellaisenaan esim. kermaviilikastikkeen kanssa tai käytettäessä salaattiin antamaan makua. Tärkeää on selvittää, onko se kotimainen vai paljon markkinoilla olevaa kanadalaista sillisiikaa.

Irrota kalan evät.




Leikkaa siian pyrstö pois.




Siikaa voi hieman lämmittää joko uunissa tai mikrossa. Näin tehden siian nahka on helppo irrottaa kalan lihasta.






Kuori nahka sormin



Irrota kylkiviivan molemmin puolin seläkkeet.










Tämän jälkeen ruodon voi vaivatta poistaa jolloin jäljelle jää siian toisen kyljen seläkkeet.



 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2403886
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net