Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Grillaaminen   • Pakastaminen   • Pakasteasetus   • Kalasta fileetä   • Kalasäilyke ja sen valmistus   • Kalasta ruokaa- kurssi 2003   • Mäti-info   • Kalan savustus   • Sinihomejuusto-lohitasku   • Kirjolohen fileeraus   • Mateen nylkeminen   • Muikun puhkominen   • Silakan siivous   • Hauen hyödyntäminen   • Kalasta ruokaa kurssi 2008   • Savusiian siivuous   • Ruodoton haukifilee   • Videot   • Silakkapihvit uunissa 

Silakkapihvit uunissa (suurenna kuva sitä klikkaamalla)
Kuvassa (vasemmalla) silakkafileet ovat kalalaudalla nahkapuoli alaspäin ja ne on maustettu kevyesti pippuriseoksella myllystä sekä laimealla suolalla.

Kuvassa (oikealla) silakkafileille on pursotettu mätitahnaa.

Seuraava vaihe oli koota silakkapihvit kääntämällä puolet fileistä toistensa päälle. Ja kun ei korppujauhoja ollut (perinteinen), kaapista löytyi Ranskalainen sipulikeittopussi. Siitä sopi ottaa osa ja ripotella pihveille ennen uuniin laittoa.
Uunissa hauduttamisaika oli 25 min. 180-asteessa, josta kymmenen minuuttia ennen kypsymistä vuokaan lorautettiin 1 dl täysmaitoa (kermakin sopii)

Nautittiin hyvässä seurassa kera perunamuhennoksen.

Heikki Karjalainen
6.11.2016

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2511053
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net