Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Vertaile eri elintarvikkeiden hiilihydraattimääriä   • Marco Bjuström, ei hiilareita eikä lisäaineita   • Hiilihydraatit, ystävä vai vihollinen? 

Tutkittua tietoa - Mikael Fogelholm


Tutkimus osoittaa suhtautumisemme hiilihydraatteihin ja kuinka me ne ymmärrämme. Kuvat suurenevat kuvan päältä napsauttamalla.
Ravinnon hiilihydraatit - ystävä vai vihollinen

Vaikka hiilihydraatit ovat pääasiallinen ravinnonlähteemme, eivät ne kuitenkaan ole välttämättömiä ihmiselle: keho voi hankkia kaiken energiansa proteiineista ja rasvoista (Wikipedia). Ravitsemustieteen dosentti Mikael Fogelholm Suomen Akatemiasta kumoaa myytin hiilihydraattien epäterveellisyydestä.

- Toiset hiilarit ovat hyvästä, toiset pahasta. Hiilihydraattien laatu on avainasemassa, ei niiden saanti. Täysjyväviljan, vihanneksien ja hedelmien sekä kuitujen saannin on todettu vähentävän riskiä sairastua sydänsairauksiin. Huonoon koriin voidaan lisätä sokeripitoiset tai valkoista viljaa sisältävät elintarvikkeet. Ne ovat yhtä haitallisia kuin kovat rasvat. Eivät eläinrasvat siis yksin ole suoraan pahoja rasvoja.

- Helposti luullaan, että jos vähennetään hiilihydraatteja ja tuodaan tilalle paljon eläinrasvaa ja proteiineja, se on siinä. Näin ei ole. Jos huonojen hiilihydraattien määrää aiotaan vähentää, on tilalle tuotava hyviä hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, kuten on kasvis- ja kalavoittoisessa ruokavaliossa.

Fogelholm kehottaa lisäämään ruokavalioon ilman huolta vihanneksia, hedelmiä ja marjoja. Leipää kaupan hyllystä valitessa kannattaa varata aikaa ja paneutua pakkasselosteesta katsoa, että kuitupitoisuus 5 - 6 %. Herkuttelu pullalla ja karkeilla on hyvällä omallatunnolla sallittu joskus.

 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2379771
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net