Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 

Keittiömestari Jaakko Kolmonen - yhteistyössä kanssamme
Yksi terveyteni salaisuuksia on:

Olen elämäni aikana syönyt yli 12 000 jälkiuunileipää ja 1 200 kiloa täysjyväpuurohitaleita.
TARTU PANNUUN JA RUODOTONTA KALAA kirjatilaukset

Kautta historian nuoria on kiinnostanut käsillä tekeminen. Jokaisessa nuoressa on luovuutta ja sitä hän haluaa ilomielin käyttää. Ruokaa tehdessä hän oppii maistamaan kaikkea uutta. Sitten nuorta alkaa kiinnostamaan puhtaat, lähellä tuotetut raaka-aineet ja niiden terveellisyys. Nuori haluaa tietää missä on liikaa rasvaa ja missä liikaa sokeria. Mikä tärkeintä: valmistamalla itse oppii myös kunnioittamaan ruokaa.Rahkaletut vadelmahillon kera. Nam!

Tästä aiheesta Jaakko Kolmosen kirjassa.Lisäksi toinen myyntilistoillamme oleva Jaakon kirja on Ruodoton kala. Siinä on todella mielenkiitoista teksit ja selvin kuvin kerrottu, kuinka maallikkokin pienellä vaivannäöllä pystyy käsittelemään kalan täysin ruodottomaksi. Henkilön joka aikoo satsata kalaruokaan, kannattaa hankka tämä kirja lähihyllyyn keittiön leikkuulaudan välittömään läheisyyteen.


(Oheiset kuvat eivät kovin teräviä, mutta napsauttamalla niistä saa kookkaampia ja selvempiä. Ylimmässä kuvassa on kuvattu ahven- ja kuhafileen ruotorivit, seuraavassa kirjan etukansi ja alimmassa kuvassa oikealla on kuvat fileistä, joista toinen fileerattu on verestystä ja toinen verestämättömästä kalasta.
Tartu pannuun-kirjassa Jaakko kertoo mitä tarpeetonta ruokaa huolimaton kuluttaja saattaa ostoskärryynsä valita. Esimerkiksi kahden desin jugurttitölkki saattaa sisältää 14 palaa sokeria. Vajaa puoli desiä kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä sisältää päivän E-vitamiini ja Omega-3- sekä Omega-6- rasvahappojen tarpeen.
Jaakon mielestä on väliä valitseeko Suomen puhtaassa luonnossa kasvatettua ruokaa vai onko ruoka Euroopan epämääräisiltä pelloilta.
Uppo-muna-porkkanamuhennos-kasvis-riisi-ohra.

Tartu pannuun- kirjassa on monipuolinen valikoima nuorten suosikkiruokaohjeita.

Tartu pannuun- kirja kauttamme € 29,00 (lisätään postituskulut € 8.00 )

Ruodotonta kalaa- kirja kauttamme € 38,00 (lisätään postituskulut € 8.00 )

TILAA TÄSTÄ

Laskutamme kirjat verkkolaskulla ja lähetämme ne postitse suoraan kotiin.

EXTRA
Ilmoita meille mikäli haluat kirjaasi tekijän nimikirjoituksen tai lahjakirjaan saajalle aiheeseen liittyvän toivotuksen.


Otteita Ruodotonta kalaa-kirjan sisällöstä
(kuvat suurenevat napsauttamalla kuvaa hiiren vasemmalla)Suomustetusta ja nahallisesta paistofileestä ruodot kannattaa poistaa mutta jättää nahka ehjäksi.


PAISTETTU NAHALLINEN KUHAFILEE PINAATTIPEDILLÄ. HERKULLISTA.KYPSÄN HAUKIFILEEN RUODOTTOMAKSI SIIVOAMINEN

Paina veitsellä kevyesti selkäfileen puolivälistä ruotoihin asti. Siirrä leikattu osa irti fileestä. Näin tulevat 43 kaksihaaraisen ruodon päät hyvin näkyviin. Vedä ruodot irti kalasta.
Tee samanlainen leikkaus vatsalihaksen peräosaan keskiviivan lähelle. Näin löydät 12 käyrää ruotoa. Ne kulkevat syiden välissä.

Monen mielestä maukkain kala-annos - suomustettu ja nahan kera paistettu pilkkiahvenfilee.

KALAN PISTÄMINEN

Katkaise kapeakärkisellä veitsellä sydämen ja kidusten välinen verisuoni. Pistämisen yhteydessä ei aina kannata katkaista kurkkulihasta. Näin kala säilyttää muotonsa hyvin ja se on helppo esim. fileerata.

ANKERIASTA SAVUSTUSPUSSISSA

Savustuspussissa kypsennetyt ankeriaspalat ovat mehukkaita. Nahan alla sulanut suola on maustanut kalapalat tasaisesti.


Tärkeimmät kalan käsittelijän työvälineet:puinen leikkuulauta, pihdit, tongit, kalasakset, kumilasta, kalapiikki, tukevan veitsi, fileointiveitsi, timattikivi ja teroituspuikko.
 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2746233
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net