|
|
|
 | Keväinen lämminsavulohikulho
4 annosta
- 4 munaa
- 300 - 400 g lämminsavulohta
- sitruunamarinoitua perunasalaattia
- tillikurkkuja
- piparjuurikermaviiliä
- tilliä
SITRUUNAMARINOITU PERUNASALAATTI
- 500 - 600 g pieniä, uusia keitettyjä perunoita
- 1 sitruuna
- ½ dl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- ripaus mustaa pippuria
PIPARJUURI-KERMAVIILI
- 1 prk kermaviiliä
- 2 tl piparjuuritahnaa
- ½ sitruunana mehu
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
TILLIKURKUT
- ½ kurkku kuutioina
- 2 rkl väkiviinaetikkaa
- 2 tl sokeria
- ripaus suolaa
- 3 rkl tuoretilliä hienonnettuna
- Keitä munia noin 4 minuuttia. Jäähdytä.
- Valmista perunasalaatti. Paloittele perunat lämpiminä kulhoon. Sekoita joukkoon yhden sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu, oliiviöljy ja mausteet. Anna maustua hetki.
- Valmista kastike. Sekoita kermaviilin joukkoon muuta ainekset ja anna maustua hetki.
- Tee tillikurkut. Laita kurkkukuutiot kannelliseen astiaan. Lisää loput ainekset. Sulje kansi ja ravistele maut sekaisin.
- Kokoa annos tarjoilukulhoon. Lusikoi kulhoon ensin perunasalaatti ja paloittele viereen lohi. Lisää puolitetut kananmunat ja tillikurkut. Viimeistele kastikkeella ja tuoreella tillillä.
Alkuperä: Viini, ruoka & hyvä elämä
|  |
|
|
|
|
2667849 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|