Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Juuresmuusi   • Lanttu-appelsiiniraaste   • Uunipunajuuret   • Haudutettu purjo   • Ruohosipuli-tillivoi   • Pottuvoi   • Täytetyt tomaatit   • Aurinkokuivatut tomaatit   • Nami, nami porkkanaa   • Sitruunamarinoitua fenkolia   • Porkkanapyree   • Munakoisoa irakilaiseen tapaan   • Latva-artisokan keittäminen  

Aurinkokuivatut tomaatit



Aurinkokuivattuja tomaatteja voi valmistaa omassa kotikeittiössä, joko vihanneskuivurissa tai uunissa. Eivätpä italialaiset, espanjalaiset tai kreikkalaisetkaan niitä auringossa nykyisin kuivata. Epäillä voi. Kaupallinen elintarvike maailmanlaajuisesti.

Esivalmistus:
1. Halkaise kypsät, kiinteät tomaatit ja koverra siemenet pois.
2. Ripottele koverretulle puolelle sokeria ja suolaa ja käännä alassuin tunniksi talouspaperin päälle, jotta neste irtoaa.

Vihanneskuivurissa:
Sivele tomaatit kevyesti öljyllä ja laita kuivuriin 10 - 14 tunniksi. Ne ovat valmiita, kun hedelmäliha on vielä nahkeaa. Varo kuivattamasta liikaa.

Uunissa:
Lado tomaatit öljyllä sivellyn leivinpaperin päälle ja kuivaa 70 asteessa 6 - 8 tuntia. Luukkua on hyvä välillä aukaista tai pitää raollaan.

Säilytys:
Säilytä kuivassa paikassa paperipussissa tai laita lasipurkkiin liemeen, jossa on öljyä, viinietikkaa ja esimerkiksi yrttejä ja valkosipulia. Viimeksi mainitulla tavalla ne ovat ostettavissa myös marketeissa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaverkko | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2728868
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net