|
|
|
 | Aurinkokuivatut tomaatit
Aurinkokuivattuja tomaatteja voi valmistaa omassa kotikeittiössä, joko vihanneskuivurissa tai uunissa. Eivätpä italialaiset, espanjalaiset tai kreikkalaisetkaan niitä auringossa nykyisin kuivata. Epäillä voi. Kaupallinen elintarvike maailmanlaajuisesti.
Esivalmistus:
1. Halkaise kypsät, kiinteät tomaatit ja koverra siemenet pois.
2. Ripottele koverretulle puolelle sokeria ja suolaa ja käännä alassuin tunniksi talouspaperin päälle, jotta neste irtoaa.
Vihanneskuivurissa:
Sivele tomaatit kevyesti öljyllä ja laita kuivuriin 10 - 14 tunniksi. Ne ovat valmiita, kun hedelmäliha on vielä nahkeaa. Varo kuivattamasta liikaa.
Uunissa:
Lado tomaatit öljyllä sivellyn leivinpaperin päälle ja kuivaa 70 asteessa 6 - 8 tuntia. Luukkua on hyvä välillä aukaista tai pitää raollaan.
Säilytys:
Säilytä kuivassa paikassa paperipussissa tai laita lasipurkkiin liemeen, jossa on öljyä, viinietikkaa ja esimerkiksi yrttejä ja valkosipulia. Viimeksi mainitulla tavalla ne ovat ostettavissa myös marketeissa.
|
|  |
|
|
|
|
2728868 |
|
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
|
|