Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Juuresmuusi   • Lanttu-appelsiiniraaste   • Uunipunajuuret   • Haudutettu purjo   • Ruohosipuli-tillivoi   • Pottuvoi   • Täytetyt tomaatit   • Aurinkokuivatut tomaatit   • Nami, nami porkkanaa   • Sitruunamarinoitua fenkolia   • Porkkanapyree   • Munakoisoa irakilaiseen tapaan   • Latva-artisokan keittäminen  
Munakoisoa irakilaiseen tapaan













Tämä irakilainen munakoisoruoka on ihan törkeän hyvää. Ruoka sopii sellaisenaan alkuruoaksi miksi ei vaikkapa lihan lisukkeeksi. Kas tässä paahdetun munakoison ja jogurttikastikkeen ohje, olkaapa hyvät:
(2-3 annosta)
  • munakoiso
  • 500 g maustamatonta jogurttia
  • öljyä (mulla oli italialaista chili-öljyä, mutta ihan tavallinenkin käy)
  • 1 valkosipuli(n kynsi)
  • salaattisekoitus, kevätsipulia, tomaattia tms. oman maun mukaan

    Pilko munakoiso siivuiksi ja kippaa siivut kylmään veteen, johon on ripoteltu hieman suolaa. Laita munakoisojen päälle jokin astia, jotta siivut pysyvät uppeluksissa. Anna koisojen lillua vedessä noin puoli tuntia. Voit tehdä odotellessasi jogurttikastikkeen jääkaappiin maustumaan.
    Pilko tai murskaa valkosipuli ja sekoita se jogurttiin. Mausta Santa Marian Cumin & Pepperillä, tai erikseen juustokuminalla, mustapippurilla, suolalla ja halutessasi vielä korianterillakin. Jätä jääkaappiin maustumaan.
    Kun munakoisot ovat lilluneet suolavedessä vähintään puoli tuntia, lado ne uunivuokaan tai leivinpaperoidulle pellille. Pirskottele öljyä munakoisoviipaleiden päälle (saa laittaa ihan reilusti) ja tyrkkää 225-asteiseen uuniin kunnes viipaleet ovat ruskettuneet kivasti. Jos sinulla on paksuja viipaleita, kannattaa ne kääntää paiston puolivälissä. Minulla oli melko pieniä ja ohuita viipaleita, ja niiden paahtamiseen meni kymmenisen minuuttia tai vartti.
    Tarjoile paahdetut munakoisoviipaleet salaattipedillä ja levitä annoksen päälle jogurttikastiketta. Loput jogurttikastikkeet voit laittaa pöytään tarjolle erillisessä kulhossa, sillä valkosipulinen kastike on niin hyvää, että sitä tekee mieli ottaa koko ajan lisää.

    Alkuperä: Rantapallo


  • Lähetä ohje


     
     
    | Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
    2457317
     
    Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
    Webbinen.net