Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Keitetty kieli




  • 1 naudan kieli tai 1 kg lampaan kieliä
  • 1 sitruuna paloina
  • 5 rkl suolaa
  • 1,5 - 2 l vettä
  • 20 maustepippuria
  • 20 valkopippuria
  • useampi laakerinlehti

Huuhtele kieli ja laita kiehuvaan mausteliemeen. Kypsennä liemen hiljaa poreillessa. Sekä lammas että raavas vaativat 2-3 tuntia. Kypsyyden voi kokeilla tikulla. Kielen pitää tuntua pehmeältä. Nosta kypsä kieli alustalle ja kuori heti kuumana. Pidä kylmää vettä lähellä sormiasi varten. Jäähdytä kieli nopeasti, siivilöidyssä kylmässä keitinliemessä. Kieli on parhaimmillaan kylmänä ja säilyy hyvänä jopa viikon.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457276
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net