Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Maksapatee



Tämän pateen voit valmistaa ihan hyvin vaikkapa peuran-, sian- ja hirvenmaksasta ja lihasta.

Maksapatee



  • 400 g jauhettua lampaan tai sian maksaa
  • 400 g jauhettua lampaanlihaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kevytkermaa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 2 munaa
  • 1 rkl rypsiöljyä ja 2 dl sipulisulppua
  • 8 anjovisfilettä
  • 1/2 tl valkopippuria
  • 1/2 tl maustepippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia tai tuoretta
  • 1 tl kuivattua timjamia tai tuoretta
  • hiven suolaa

Anna leivän liota maito-kermaseoksessa 10 minuuttia. Kuullota sipuli öljyssä. Vatkaa munat. Sekoita kaikki raaka-aineet vaivaten tasaiseksi massaksi. Valmis massa on löysempi kuin lihapullataikina. Laita massa 1 1/2 litran öljyttyyn vuokaan. Kypsennä maksapatee vesihauteessa 160 asteisessa uunissa 1 - 1 1/2 tuntia.
Kypsennä pateeta myös pienissä rasioissa ja pakasta ne. Pateeta on sitten kiva nauttia talvisilla hiihtoretkillä ja joka päiväisellä aamuaterialla.

© Jaakko Kolmonen





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601441
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net