Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Keitetty naudan kieli



Kieli on hyvä leikkele ja salaattiaines.
Aika: 1 - 3 tuntia

  • 1 kg naudan-, sian-, poron- tai lampaankieltä
  • 2 - 2 1/2 l vettä
  • 2 rkl suolaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 - 2 laakerinlehteä
  • 5 valkopippuria
  • 5 maustepippuria

1. Harjaa kieli juoksevan veden alla puhtaaksi ja pane kiehuvaan suolalla maustettuun veteen.
2. Poista vaahto, jos sitä muodostuu.
3. Paloittele porkkana ja lohko sipuli keitinliemeen. Lisää myös mausteet.
4. Keittele hiljaa kyseisen kielen kypsymisaika. (Kookas naudankieli kypsyy 2 - 3 tuntia.)
5. Nylje nahka ainakin naudankielestä ja tee se välittömästi keittämisen jälkeen.
6.Tee nahkaan viilto. Vetäise nahka siihen viiltokohdasta tarttuen pois.

Jos tarjoat kielen kylmänä, anna sen nyljettynä jäähtyä keitinliemessään.
Leikkaa kookkaat kielet poikkipäin ohuiksi viipaleiksi.
Pienistä kielistä saa reilummat viipaleet pituussuunnassa leikaten.




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601453
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net