Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Sienestäjän maksapasteija


Sienestäjän maksapasteija

  • 6 pekoniviipaletta paisto paistovuoan vuoraamiseen
     
    Maksaseos
  • 250 g lampaan maksaa (muukin käy)
  • 250 rasvaista kylmäsavustettua siansivua
  • 2 – 4 valkosipulinkynttä
  • 1 suuri keltasipuli + 1 tl voita tai öljyä
  • 8 kuivattua herkkutattiviipaletta tai kokonaista
    tuoretta tattia (syksymmällä suppilovahveroita tai
    mustarouskuja tuoreeltaan)
  • 1 dl pihlaja – tai puolukkahilloa tai hyytrelöä
  • 50 g voita
  • noin 1 tl suolaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl timjamia
     
    Valkokastike
     
  • 3 dl maitoa
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 4 laakerinlehteä
  • 6 kokonaista valkopippuria
  • 25 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja

    Kiille
  • 1 dl mustaherukkamehua
  • 2 tl liivatejauhetta


  1. Poista maksasta kalvo ja jauha maksa siansivun kanssa lihamyllyllä tai teholeikkurilla. Jollei ole konetta käytössä, hakkaa liha ja maksa leikkuuveitsellä tahnamaiseksi. Murenna joukkoon kuivatut sienet.
  2. Pilko sipuli ja kuullota voinokareen kanssa pannulla pehmeäksi. Jos käytät tuoreita sieniä, kuullota ne silputun sipulin kanssa ja sekoita jauhetun maksan joukkoon. Lisää suola, maustepippuri, oregano ja timjami. Sekoita joukkoon marjahillo tai - hyytelö.
  3. Varaa uunipannu ja täytä puoliksi kiehuvalla vedellä. Vuoraa vesihauteeseen asetettavan vuoan pohja ja reunat pekoniviipaleilla.
  4. Mittaa kattilaan maito, raastettu muskottipähkinä, laakerinlehdet, ja kokonaiset pippurit. Kuumenna maito hitaasti kiehumispisteeseen. Ota liedeltä ja anna seistä 10 minuuttia. Siivilöi maito kulhoon. Kuumenna tyhjentyneessä kattilassa voi, lisää jauhot ja kuumenna minuutin ajan. Kaada siivilöity maito kulhosta voijauhosuurusteeseen joukkoon koko ajan hämmentäen ja anna kastikkeen saostua.
  5. Sekoita lämmin maitokastike raakaan maksaseokseen ja tarkista maut. Kumoa maksamaitoseos vuokaan pekoniviipaleiden päälle ja aseta laakerinlehdet ja/tai tuoreet yrttioksat pasteijan pinnalle. Peitä vuoka kannella ja foliolla ja nosta vesihauteeseen uunipellille. Nosta 175 asteiseen uuniin noin tunniksi. Voit tarkistaa kypsyyden tikun avulla. Kypsän pasteijan liemi on kirkas.
  6. Anna pasteijan jäähtyä kunnolla ja tarjoa kylmänä. Jäähtyneen pasteijan pinnalle voit hyydyttää mustaherukkamehua tai ottaa muotilla valmista marjahyytelöä koristeeksi.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601461
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net