Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Maksalevite



(kaksi tölkillistä)

  • 400 g jauhettua maksaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 tl oreganoa
  • 2 dl smetanaa
  • ½ dl karpalohilloa

    Päälle
  • 2 rkl oliiviöljyä, muutama karkea suolarae ja yrttejä ja marjahilloa tai hyytelöä


  1. Kypsennä maksa kokonaisena palana, kalvot poistettuina. Voit joko paahtaa palan uunissa, nuotiolla tai grillissä tai kiehauttaa suolalla maustetussa vedessä. Kokeile veitsenkärjellä kypsyys ja anna maksan jäähtyä. Keitetty maksa saa jäähtyä keitinliemessä, josta otat sen valumaan jäähtyneenä.
  2. Silppua maksa. Silppua sipuli ja kuullota öljyn kanssa pannulla. Hierrä sipuli maksan kanssa tahnaksi. Lisää silputut yrtit, suola ja paprika, smetana sekä marjahillo. Vaahdota tahna kuohkeaksi. Hiillosta saa jäädä tahnaan marjaisia sattumia. Voit tölkittää tahnan retkievääksi tai tarjota alkupalana laakealle vadille levitettynä ja öljykerroksella kiillotettuna.
  3. Varaa levitteen pariksi rapeita keksejä tai tuoretta leipää. Sitruunalla ja valkosipulilla maustetut oliivit, kotimaiset herkkukurkut ja etikkaiset sienet käyvät makukumppaneiksi



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2601426
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net