Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Munuaispata   • Sydän-kasvispata   • Jauhemaksapihvit   • Salvia-sitruunamaksa   • Liekitetyt munuaiset sinappi-kermakastikkeessa (Reinin liha)   • Keitetty kieli (Reinin liha)   • Maksapatee   • Veriohukaiset ja puolukkaa   • Keitetty naudankieli   • Unkarilainen munuaishöystö   • Sienestäjän maksapasteija   • Maksalevite   • Maksaa kartanon tapaan 

Maksaa kartanon tapaan


(Suomen, Karjalan ja Petsamon riistaruokia)

  • 30 g voita
  • 2 dl sipulisilppua
  • 300 g maksaa
  • 2 dl omenaviipaleita
  • 1 dl vettä
  • 2 dl omenamehua
  • 1 rkl ohrakasta
  • ripaus suolaa
  • hiven valkopippuria
  • 2 palaa sokeria
    tilkka kermaa

Kuullota sipulisilppu voissa valurautapadassa. Poista maksasta kalvo ja leikkaa ohuita suikaleita. Osittain jäisestä maksasta tämä onnistuu paremmin. Kypsennä suikaleita sipulin kanssa 1-2 minuuttia. Lisää omenaviipaleet ja hetken kuluttua mehua ja vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Mausta paistos ja kiehauta se. Lisää omenamehuun sekoitettua ohrakasta liemeen, kunnes saat sopivan sakean kastikkeen. Lisää tilkka kermaa. Muista, että liika keittäminen sitkistää ja kuivattaa maksan.
Tarjoa lisäkkeeksi puolukkasurvosta ja keitettyä mureaa perunaa.


Kartanon maksan voit kypsentää myös viipaleina. Sipulit ja omenat on paistettu pannulla ja omenamehukastike on suurustettu maissijauholla tai ohrakkaalla. Valurautaisen pannun huuhteluvesi on käytetty kastikkeen liemenä.

©Jaakko Kolmonen, kuvan ©reseptitaivas



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2602150
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net