Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Bourride satakuntalaiseen tapaan



Rapuliemi


  • 10-15 ravunkuorta
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • pieni pala kuorittua selleriä
  • ½ tl hienonnettua tuoretta chiliä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattisosetta
  • 1 timjamin varsi
  • 1 laakerinlehti
  • persiljaa ja tilliä varsineen
  • 5 valkopippuria
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 ½ l vettä
  • 1 kg vaalean kalan ruotoja
  • suolaa

Murskaa ravun kuoret ja kuullota paloiteltujen kanssa kevyesti. Lisää tomaattisose, mausteet, viini ja vesi. Anna kiehua hiljalleen tunnin ajan ja lisää paloitellut ruodot joukkoon. Hauduta vielä puolisen tuntia, siivilöi liemi. Mausta suolalla.

  • 100 g kuorittua porkkanaa
  • 400 g kuorittua perunaa
  • 2 kuorittua salottisipulia
  • pala purjoa ja selleriä
  • 150 g nahatonta tai suomustettua kuhafileetä
  • 150 g nahatonta lohifileetä
  • 100 g majoneesia
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Leikkaa juurekset haluamasi kokoisiksi paloiksi ja hauduta ne rapuliemessä kypsiksi. Paloittele kalat reiluiksi paloiksi ja laita keiton joukkoon. Anna hautua muutama minuutti, kunnes kalat ovat kypsiä. Hienonna valkosipulit ja sekoita majoneesin joukkoon ja tarjoa keiton kanssa.

Lähde Fazer Amica




Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457320
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net