Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Juustokuorrutettu sipulikeitto



Pimeään syysiltaan sopii mainiosti mm. höyryävän herkullinen sipulikeitto. Sipulia on usein pidetty vaikeana yhdistää viinien kanssa, mutta kun se kypsennetään voissa, siitä tulee huomattavasti helpommin käsiteltävä. Sen lisäksi leipäpalat ja sulanut juusto toimivat erinomaisesti makusiltana ruoan ja viinin välillä.


(4:lle)

    Päävalmistusaine:
  • 2 dl raastettua cheddarjuustoa

    Muut valmistusaineet:
  • 5-6 keltaista sipulia renkaina
  • 2 rkl voita
  • 1 l lihalientä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tlk kuivattua timjamia
  • mustapippuria, tarvittaessa suolaa
  • 6 siivua paahtoleipää

Sulata voi kattilassa, lisää sipulit ja kypsennä ne hitaasti kullankeltaisiksi ja pehmeiksi.
Lisää lihaliemi ja mausteet. Anna keiton kiehua n. 10 min. Poista laakerinlehti ja tarkista riittääkö suola.
Leikkaa leipäviipaleet neljään osaan. Aseta kaksi palaa uuninkestävien annoskulhojen pohjalle. Ripottele päälle ohuelti juustoa. Kaada keitto kulhoihin. Päällystä lopuilla leipäpalasilla ja juustolla.
Kuorruta 275 °C uunissa n. 10 min., kunnes juusto saa kauniin värin.
Tarjoile keitto kuumana.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457276
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net