Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Hernekeitto (perinteinen)




  • 500 g kuivattuja herneitä
  • 3 l vettä
  • 800 g sianlihaa
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • Jozo- suolaa

1. Huuhdo herneet kylmässä vedessä siivilän läpi. Laita herneet ja raikas vesi kattilaan. Anna seistä huoneen lämmössä yön yli.
2. Mittaa toiseen kattilaan kylmä vesi ja lisää herneet, liha ja hienonnettu sipuli.
3. Anna kiehua 1 - 2 tuntia.
4. Mausta valmis keitto suolalla.
HUOM!
Jos käytät kypsää lihaa, esimerkiksi palvattua sian kylkeä tai palvattua siansorkkaa, sen voi lisätä noin puoli tuntia ennen sopan valmistumista.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2403878
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net