Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera




Maukkaimmillaan ja vitamiinirikkaimmillaan nokkonen on nuorena, siis kevätkesästä. Silloin kannattaa poimia myös pakasteeseen.
Munatartaria voi tarjota tumman leivän päällä tai kuten tässä, keiton joukossa. Päälle lisätään nokare muikun mätiä.


(4 ruokailijalle)

  • 100 g muikunmätiä
  • n. 2 l nokkosen lehtiä
  • pikku nippu ruohosipulia, hienoksi hakattuna
  • 1 1/2 l kanalientä
  • suolaa, pippuria
  • maizena- jauhoja suurustamiseen

    Munatartar:
  • 2 keltasipulia, hienoksi hakattuina
  • 1 rkl voita
  • 6 kovaksi keitettyä munaa, hakattuina
  • 200 g anjovisfileetä, hakattuna
  • 1 rkl hakattua tilliä
  • 1 rkl hienoksi hakattua ruohosipulia
  • pippuria

Valmistus:
1. Kuullota sipuli voissa, älä ruskista. Anna jäähtyä.
2. Sekoita muna, anjovis, sipuli, tilli ja ruohosipuli. Mausta pippurilla.
3. Huuhtele ja puhdista nokkosen lehdet. Pane ne kiehuvaan veteen ja keitä 10 min. Kaada pois vesi ja jäähdytä nokkoset huuhtelemalla kylmällä vedellä. Painele pois neste, hakkaa nokkoset hienoksi.
4. Keitä kanaliemi, lisää nokkoset ja ruohosipuli, anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla, saosta lopuksi vatkaamalla joukkoon maizena-jauhot.

Jaa muna tartar syville lautasille. Kumoa nokkoskeittoa ympärille ja koristele muikunmädillä.





Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2457304
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net