Hovinsalon
Kalaruoan Ystävät Facebookissa
- -
 

Kirjaudu sisään:      

Liity tiedotteiden postituslistalle  

 
 
 • Seljankakeitto   • Kasvissosekeitto   • Bourride satakuntalaiseen tapaan   • Juustokuorrutettu sipulikeitto   • Leo Salosen herkkutattikeitto   • Suppilovahverokeitto   • Hernekeitto (perinteinen)   • Nokkoskeittoa munatartarin ja muikunmädin kera   • Kesäkeitto   • Kantarellikeitto   • Herkkusienikeittoa Lyonnaise   • Hiihtäjän herneet   • Kukakaalikeitto 

Kesäkeitto





  • 3 porkkanaa
  • 2 dl herneitä tai sokerihernepalkoja
  • 6 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • 1 pieni kukkakaali
  • 5 varhaisperunaa
  • nippu tuoretta pinaattia
  • 6 dl maitoa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • tilliä
  • ruohosipulia
  • persiljaa

1. Kuori ja viipaloi porkkana.
2. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää mausteet, porkkanaviipaleet ja herneet tai herneenpalot. Anna niiden kiehua muutama minuutti.
3. Paloittele kukkakaali, kuori ja lohko perunat. Lisää ne keittoon ja anna kypsyä noin 10 minuuttia.
4. Lisää suikaloitu pinaatti.
5. Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot ja sekoittele seos keittoon. Anna kiehua kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti.
6. Lisää lopuksi nokare voita. Silppua saksilla keittoon runsaasti tilliä, ruohosipulia ja persiljaa.
7. Tarjoa heti ruisleivän tai näkkileivän ja juuston kanssa.



Lähetä ohje


 
 
| Etusivu | Kalaruokaaverkossa | Tiedotteet | Lampaat | Kanat | Kalat & Kalastus | Kalaruokaohjeet | Ruokaohjeet | Terveys | Juomat | 
2404526
 
Hovinsalon.fi, Ruusulankatu 11 A 9, 00260 Helsinki
Webbinen.net